Кюфтета на скара по приселски

Кюфтета на скара по приселскиНякои си мислят, че кюфтетата на скара са лесни за приготвяне – все едно да опържиш яйца или картофи. Вярно е, но има и някои хитринки. Предлагаме ви една наистина лесна рецепта за кюфтета на скара по приселски, която може да опитате по всяко време на годината.
За целта е задължително каймата (1 кг) да е от смляно от вас месо, а не готова. В готовата никога не знаете какво точно има. Затова влезте в първия месарски магазин, изберете си свинско месо и помолете да ви го смелят пред вас. Особеното е, че в тази рецепта кюфтетата са само от свинско, а не от свинско и телешко.

Необходими продукти
един кг кайма
една голяма глава стар лук
половин връзка магданоз и черен пипер – една чаена лъжичка
една чаена лъжичка сол
газирана вода

Начин на приготвяне
Нарязвате лука колкото може по-ситно, нарязвате си и магданоза, посипвате ги върху каймата, която ще месите, слагате там солта и черния пипер.
Особеното е, че месите каймата, като добавяте от време навреме малко газирана вода. Половин шишенце от 500 гр ще ви стигне.
Месите каймата поне 15 – 20 минути.
Добре е готовата кайма да престои една нощ в хладилника. Когато печете кюфтета на скара следващия ден, каймата ще е „узряла“. Оформяйте кюфтаците, като преди това сте си навлажнили ръцете с оцет.
Вървят с вино и с бира. Добър апетит.