Курабии с ябълков мармалад

Курабии с ябълков мармаладНеобходими продукти
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кофичка захар
1/2 кофичка олио (краве масло или свинска мас)
2 ванилии
1 с. л. амонячна сода
брашно
щипка сол

За пълнежа
ябълков мармалад

Начин на приготвяне
От изброените продукти замесваме меко тесто и оставяме да престои 10 – 15 минути.

Първи виаринат: Вземаме тесто колкото орех и правим кладенче, в което слагаме мармалада, затваряме дъното и овалваме на топка.
Втори вариант: Разточваме тестото елипсовидно и в средата слагаме ябълковия мармалад.

Редим топките в леко намаслена тавичка, като оставяме място помежду им, защото при печенето доста се уголемяват. След като ги наредим, всяка курабийка поръсваме със захар. Изпичаме в загрята до 180 – 200 градуса фурна.