Колекцията на Valentino за есен-зима 2015 – строг черно-бял силует и луди цветни фантазии

Колекцията на Valentino за есен-зима 2015 – строг черно-бял силует и луди цветни фантазииСветовно известният бранд Valentino представи новата си есенно-зимна колекция за сезони 2015/2016 в рамките на Парижката седмица на модата. Легендарната италианска модна къща се разполага в луксозния сегмент на пазара и се характеризира с неотразим чар, елегантни тоалети и великолепен стил на чантите и аксесоарите.

В тази колекция дизайнерите на бранда Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичиоли са почерпили вдъхновение от необикновено женствения стил на прочутата австрийка Емили Фльоге и съвременницата Селия Бертуел – самите те дизайнери и музи на известни личности.

Фльоге е жената, вдъхновявала художника Густав Климт и може би уловила от него специалното излъчване на символизма в изкуството. В началото на 20 век тя казва „не” на стегнатите корсети и въвежда модата на нежните, летящи силуети, златистата окраска на лисича козина и ватираните кадифени палта. В колекцията, представена в Париж, някои от вечерните рокли буквално могат да се приемат като слезли от платната на Климт.

Селия Бертуел е все още пълна със сили и даже сътрудничи на Valentino при создаването на колекцията pre-fall, създавайки драконовия мотив върху черните рокли трапец.

В колекцията на Valentino е представено огромно многообразие от различни силуети и комбинации – от голям масивен плетен пуловер, допълнен с пола средна дължина до чувствена ефектна копринена рокля, украсена с нитове и контрастни бийета.
Блузки с яка-вратовръзка, широки поли-панталони, свободни черни рокли с апликации от кожа и елегантни вечерни тоалети демонстрират таланта и въображението на дизайнерите от Valentino.

Основен цвят в есенно-зимната колекция на Valentino 2015 е класическото черно. Дизайнерите представят много тоалети в консервативно и сдържано съчетание на бяло и черно, използвайки често геометрични мотиви. Втората част от колекцията е в по-ярки и светли тонове с богата ръчна бродерия. Впечатляващо е как бялото, червеното, синьото и златистото придобиват аристократичен оттенък в тези тоалети. Последната част от колекцията е изпълнена в черно-бялата гама и включва вечерни рокли до земята с драпировки, обшити с мъниста.

Аксесоарите към тоалетите, чантите и обувките задължително са съчетани със самите рокли (чантите са в същия десен и дори от същия плат) и допълват прекрасно ефекта на колекцията.
Снимки: БГНЕС