Кои са най-умните знаци от Зодиака

Кои са най-умните знаци от Зодиака

Кои са най-умните знаци от Зодиака

Всички зодиакални знаци имат своите особености. Например, родените под знака на Овена като правило са много смели и решителни, но не са толкова харизматични като Лъвовете.
Разбира се, всеки знак превъзхожда другите в нещо свое, нещо специално. Но не трябва да се отрича, че няколко знака превъзхождат останалите по умствените си способности.

При провеждане на различни тестове се оказва, че хората родени под знаците на Водолея и Скорпиона, имат по-високо ниво на интелект от останалите. Но и при тези два знака умът се проявява по различен начин.

Водолеите

са умни, но така да се каже, в обикновения смисъл на тази дума. При тях има високо ниво на IQ, невероятни способности да решават проблеми и да анализират това, което се случва.

При Скорпионите

интелектът е по-емоционален. Те много тънко чувстват хората край себе си, едва ли не буквално „четат“ мислите им. Имат талант за комуникация, без затруднения създават нови познанства, общуват.

Но не са само Водолеите и Скорпионите. Някои астролози са установили, че Близнаците и Везните също притежават висок интелект.
Но както и в предишния случай, всеки е със своята специфика. Близнаците, например, са много съобразителни и внимателни, а Везните насочват ума си към това да направят всички наоколо щастливи. И двата знака са достатъчно впечатлителни и чувствителни към стреса, но това по никакъв начин не намалява преимуществата им.

Раците и Рибите

заемат първо място по емоционален интелект. И двата знака лесно поддържат баланса между своето его и емоциите си, което способства за стабилност в отношенията.

Земните знаци – Телец, Дева и Козирог, притежават огромен интелект в практичните въпроси. На тези знаци е присъща амбициозността, която ги мотивира да се движат напред и да успяват повече.

Най-решителните сред зодиакалните знаци са Козирозите. Ако те са решили нещо, нищо и никой на света няма да ги застави да се спрат по пътя към постигането на своите цели. Затова те често постигат успех, особено при работа в екип.

Родените под знаците Лъв, Стрелец и Овен като правило искат власт. Те са готови да се трудят денонощно, само и само да я постигнат.
Често са готови да рискуват, затова от тях се получават добри ръководители. Тези знаци притежават мощна харизма и енергия, което ги прави прекрасни лидери.

При това Стрелецът е по-гъвкав и открит към промените, което е допълнителен бонус към лидерските му качества.

Извод:

Абсолютно всички знаци са умни, но всеки по своему. Но най-умните сред всички, по правило, остават Водолеите и Скорпионите.