Кои са най-скъпите градове за почивка

Кои са най-скъпите градове за почивка

Платформата за онлайн трансфери Hoppa.com публикува рейтинг на най-скъпите градове за почивка. В критериите са включени цената на нощувката, такситата, храненето и напитките.
Дубай е най-скъпото място за отдих, сочи изследването. Пребиваването в града на брега на Персийския залив ще струва средно около 398 $ на човек за денонощие. Най-скъпото перо – хотелът, е около 306 $. За храна ще трябва да отделите около 39 $ на ден, алкохолът също е скъп – около 25 $ за бутилка вино.

На второ място в рейтинга е Ню Йорк. За да видите прочутата статуя на Свободата и другите чудесни забележителности, ще трябва да приготвите около 367 $ за денонощие. В сравнение с това в Лос Анджелис изглежда направо евтино – приблизително 198 $ за 24 часа.
Срещата с дивата природа и впечатляващия животински свят в африканската Ботсвана излиза около 321 $ за денонощие. Екзотичната страна заема трето място в скъпите дестинации. В сравнение с нея Париж и Рим вече не изглеждат скъпи градове. Едно денонощие в тези европейски столици ще ви струва средно 219 и 217 $ съответно.

На 18 място в рейтинга е Москва, където пътешественикът би похарчил около 188 $ за денонощие. Столицата на Русия се оказва по-евтина не само от Рим, но и от Сидни (290 $), Лондон (273 $) и Дъблин (223 $).

Сред скъпите популярни дестинации за морски туризъм за посочени град Пафос в Кипър (192 $), Малта (197 $) и доминиканския град Пунта Кана (199 $). В този рейтинг е Маракеш (319 $), Сингапур (262 $), Каракас (246 $), Канкун (246 $), Лима (227 $), Шанхай (186 $).
Важно е да се уточни, че при определянето на рейтинга не се е отчитала цената на самолетните билети, която значително увеличава сумата на разходите за пътуването.