Необходими продукти
5 яйца
3 ч. ч. брашно
1,5 ч. ч. захар
¾ ч. ч. олио
кората от един настърган лимон
1 к. л. лимонтузу
1 с. л. бакпулвер
1 с. л. какао
1 ч. ч. гореща вода
1 ч. л. ванилия
една шепа стафиди
Начин на приготвяне
Разбийте много добре яйцата.
Изсипете ги в миксер за тесто и добавете брашното и бакпулвера.
Разбъркайте добре на най-ниска степен, препоръчваме на 1, докато се получи гъста смес.
Продължавайте да бъркате, като добавяте бавно горещата вода с разтвореното в нея лимонтузу.
От готовата смес отделете една чаена чаша.
В нея добавете какаото и две супени лъжици вода.
В голямото количество смес добавете настърганата кора от лимон и ванилията. Разбъркайте добре.
Намажете дъното на кексовата форма с олио и посипете с малко брашно.
Изсипете основната смес, после добавете тази с какаото, стафидите или ако искате ядки.
Разбъркайте с лъжица, като движенията трябва да са само кръгови.
Пече се на предварително загрята до 160 градуса фурна с включен вентилатор.
Пече се около един час само отдолу, като последните десет минути включваме и отгоре.