Кажи ми каква музика слушаш и ще ти кажа как си в леглото

Кажи ми каква музика слушаш и ще ти кажа как си в леглото… Ароматни свещи, вкусна вечеря с чаша добро вино и интимна обстановка с приглушена светлина… Тази картина от една очаквана приятна среща у дома трябва да се допълни с още нещо много важно за идеята – подходящата музика. Според изследвания на Лондонския университет всяка мелодия влияе различно на онези участъци от главния мозък, които са пряко свързани с половия акт. При каква музика ще бъде най-добре да се отдадем на любовни ласки?
Психологът Даниел Мюлензифен открива тясна връзка между мелодията и страстта. 40% от анкетираните 2000 души на възраст от 18 до 71 г. признават, че слушат музика в момента, в който правят секс. Тя ги зарежда. Това не е учудващо: невролозите са доказали, че музиката събужда в нашето съзнание такова удоволствие, каквото може да предизвикат вкусната храна и сексът. Истината е, че всеки достига по различен начин до музикалния оргазъм. И това също говори много. Искате да преминете от едно сексуално състояние в друго? Просто сменете плочата. Вижте за какво иде реч.

Heavy metal
Отличен вариант за ония, които искат да изпитат удоловствието от животински секс без всякакви табута. Достатъчно е да поставите диск на Black Sabbath, Judas Priest или Megadeath. Този музикален жанр синергизира хормоните, нивото на тестостерона се повишава и пробужда всякакви диви желания. Доза тежък метъл прави секса особено интензивен. След подобен изнурителен маратон обаче вие ще почувствате тотално разпускане и дори загуба на силите.

Рок
Рок музиката на Queen, Guns n\’ roses или Nirvana помагат за излизане от напрегнато, стресово състояние. Затова е добре да се прави секс на такава музика след тежък трудов ден. Според повечето английски изследователи ефектът от рок композициите е сравним с опиянението. Така че „Бохемска рапсодия“ на Queen може да се окаже билетът за вашето разпускащо сексуално пътешествие.

Попмузика и диско
Те са нужни за весел, закачлив секс, например с ролеви игри. Според Даниел Мюлензифен британците най-често използват за интимните си занимания парчета на Maroon 5 и Мадона. Този музикален ефект е сравним с вкусна бонбона, която подобрява настроението, но за жалост не задълго. Популярните хитове обаче зареждат, няма спор.

Класическа музика
Съществуват многобройни научни доказателства за омиротворяващото въздействие на тази музика. Неслучайно с нея така сладко спят децата. Големите симфонии и романтичните сонати настройват за бавен и продължителен любовен акт. Това, което е нужно за тантрически секс.

Блус и джаз
Приглушена светлина, чаша вино и Нора Джоунс за фон – идеално съчетание за пробуждане на вашите чувства един към друг. Единственото, което е изключено в такъв съпровод, е бързането. Подгответе се за това, че всичко ще се случи много, много бавно.

Електронна музика
Електрониката като нито един друг стил стимулира хормоните, способстващи хиперактивността. Това е музика за секс тук и сега. И няма значеиние къде се намирате. Неслучайно в нощните клубове тази музика способства много за случайните любовни връзки.