Карфиол, моркови и камби в марината

Карфиол, моркови и камби в марината Необходими продукти
4 кг карфиол (2 големи)
1 кг моркови
1,5 кг червени камби
12 аспирина
4 – 5 глави чесън
целина
дафинов лист
черен пипер
бахар на зърна

За маринатата
1 конфитюрен буркан морска сол
9 конфитюрени буркана вода
4 конфитюрени буркана оцет (винен 6 %)
3 конфитюрени буркана захар

Начин на приготвяне
Накъсваме карфиолите на розички, камбите и морковите нарязваме на парчета.
Нареждаме ги плътно в буркани, като ги редуваме карфиол, моркови и камби. За маринатата смесваме подправките и бъркаме, докато се разтопят солта и захарта.
Заливаме зеленчуците с маринатата и на всеки трилитров буркан слагаме по 3 счукани аспирина.
Запечатваме бурканите с капачки и не ги варим. Разклащаме ги от време на време в продължение на една седмица.

(Продуктите и маринатата са за приблизително 3 трилитрови буркана.)