Какво разрушава женствеността

Какво разрушава женственосттаЕ, да не ви подлъгва заглавието. По-малко жена, отколкото сте родена, няма да станете. Но има някои нюанси в поведението и начина ни на живот, които фибра по фибра убиват женското у нас. Кои са те?

Прекалено интензивната социална дейност
Социалната дейност при жените почти винаги е опит да се компенсира липсата на любов. По-полезно за една дама е да си намери работа, която ще й позволи да си почине от семейните задължения, да разшири обхвата на любимите си занимания, да работи повече над душата си.

Суетата
Суетата и удовлетворението са несъвместими. Прекалената суета създава напрежение в тялото и в ума, в емоционалното състояние на жената. А така страдат нервната и хормоналната системи.

Голямото изобилие на комуникация \“навън\“
Понякога, за да се развива, човек среща много трудности по пътя си, налага му се да общува с хора, с които е трудно да се общува. За една жена обаче да бъде извън зоната си на комфорт не е полезно. Така тя губи много енергия. Когато една жена е в любяща среда, увеличава женската си сила.

Работата, която не носи удоволствие
Една от основните грешки на жените е да правят това, което не харесват. Как така? Ако отивате с омерзение и неприязън на работното си място всяка сутрин, губите постепенно своята женственост.

Панталоните
Не се усмихвайте недоверчиво. Жената събира своята енергия от земята. За това помагат дългите поли и рокли. Ако една жена носи панталони – енергията на земята, плодородието, просто се разсейват. Женствеността страда, ако жената занемари гардероба си и се обгради от безлични, постни, бледи тонове на дрехите.

Прическите, неподобаващи женските
Казахме го деликатно. В косата, както в акумулатора, една жена складира психическа енергия. Ето защо е полезно тя да се грижи за косата си. Накратко, момчешките прически не добавят женственост. Те със сигурност са по-практични, но практичност е дума от речника на мъжете.

Липсата на бижута и аксесоари
Всяка жена знае колко може да подобрят настроението правилно поставени бижута, независимо дали са диаманти или полускъпоценни камъни – според възможностите.

Неподдържаното тяло
Жените често изживяват събитията в живота си през тялото, чрез усещания в тялото. Напрегнато ли е тялото, това не добавя доза щастие. За една жена е свещен дълг да се грижи за собственото си тяло.

Емоционалният застой
Ако самата жена или нейното обкръжение не позволяват тя да изрази себе си чрез емоциите, това може да предизвика депресия. Понякога жените мислят, че имат право само на добри емоции. Но това не е така. Те не са роботи. Изразете точно това, което чувствате.
Хубаво е ако всяка жена има до себе си мъж, с когото да може да показва истинските си емоции и който я провокира да извежда най-хубавото от себе си. Мъжете често провокират у жената истерия с неразбирането си. Това се случва ако системно тя е задържала чувствата си, скривала ги е вътре в себе си до момента, в който те достигнат до точката на кипене.

Липсата на хоби
За жените е важно да имат занимание за душата, което дори може да не им носи пари, но да им дава емоционално удовлетворение. Добре е мъжете до тях да поддържат ентусиазма в нежните си половинки, да ги поощряват да отделят повече време за това.

Дребни и на вид незначителни фактори, които обаче оказват влияние на цветето вътре в нас, на истинската ни съкровена женственост. А е добре, когато се погледнем в огледалото, да харесаме отражението си, нали?