Какво очаква жената от мъжа

Какво очаква жената от мъжаНа този въпрос са се опитвали да намерят отговор от незапомнени времена и да се изведе обобщено мнение е рисковано. Винаги има изключения, различни гледни точки и нюанси. Универсална рецепта, на която най-горе да пише любов, няма.
Всяка интимна двойка пише или е написала своята.
Но нека все пак да обърнем внимание на някои ключови момента в очакванията на жената от връзката.

Какво все пак искаме ние, жените
На първо място, да се грижат за нас, да ни помагат не само в трудни мигове, но и във всекидневната къщна работа. Става дума за малки неща – да се простре прането, да се мине с прахосмукачката, да се измият чиниите, да се наберат зеленчуци от градината. Ако сме млади родители, е прекрасно мъжът да поеме детето, а майката да си почине, защото майчинството и най-вече кърменето е доста изтощително.

Е, женска работа, ще кажат някои. Не е точно така. Когато мъжът помага, се освобождава време за жената да свърши нещо друго, не по-малко важно за семейството, задълженията се разпределят равномерно, а това води до повече свободно време и за двамата партньори. Има ли нещо по-добро от това да получим като награда време, което да прекараме заедно. Та дори и да останем някой друг час заедно, излежавайки се в леглото – време за топлина, прегръдки и нежни целувки.

За жената с обич
Да разберем, че сме обичани, че сме различни от другите жени и да почувстваме, че очите на мъжа до нас ни откриват и забелязват, е сред нещата, които ни радват. Не са рядкост емоционалните сривове или форми на депресия, когато се чувстваме ненужни, нежелани или дори забравени. Жената се чувства на седмото небе, когато усети мъжкото възхищение и любов. Колко пъти сме се държали почти глупаво или сме унизявали себе си, казвайки си: не съм красива, не съм обичана, лоша майка съм.
Мъжът не трябва да съди строго жената до себе си, да й казва, че капризничи или говори глупости, а да разбере същността й, вътрешния й свят и да й покаже, че е до нея. На любимата му жена й е необходимо да почувства потвърждение, че е най-добрата, нежната и красивата. Не са глупости, повярвайте.

Да й казват, че е различна и специална
В най-обикновените неща се крие радостта за жената. Красив букет от време на време, една роза, букетче кокичета или даже уханни полски цветя могат да сътворят чудеса и да ни накарат да се усмихваме от щастие. В малките изненади е ключът към женската душа и радост. Ако е трудно на мъжа да изкаже вербално чувствата си, това се компенсира с действия – дребни изненади и напомняния, че любовта е жива, че страстта е силна.

Да не бъде игнорирана
Има едно мнение, което все още битува, че когато игнорираш партньора си за известно време, любовта ставала по-силна, защото всеки един от двамата се опитвал да спечели другия отново. Доста опасна работа е това, защото граничи с безразличието. Именно то води до страдание, убива тръпката и желанието, отслабва позициите на реалната любов. Ненужните всекидневни уж наужким войни и изясняване на отношения – кой какво и как го е казал, могат да сложат край и на най-силната любов.
Не водете глупави битки с жената, не губете сили да бъдете все първи и все прави. Училището отдавна свърши, това не е момчешки спор, животът има свои правила. Сред тях има една мъдрост – да не губим сили за глупости, а да ги насочим към постоянен градеж на прекрасните чувства към любимата жена. Пререканията и дрязгите свършват с това, че сме сами до разбитото корито. От игри на чувства никой не е спечелил.

Иска жив огъня в очите си
Вглеждали ли сте се в жените, преминаващи покрай вас на улицата? Сигурна съм, че мигновено ще разпознаете щастливата жена сред потока от стотици други.
Изправена, с излъчване, уверена и с искрящи очи. Може би е получила капчици любов или е била наречена единствена, жадувана, желана.
Или носи в себе си романтиката, която мъжът до нея й е подарил. Целувал е очите й, възхищавал се е на тялото й или само й е казал: обичам те. Дал й е сигурност и спокойствие.
Любовта е най-прекрасното нещо на този свят. Ако искате да се огледате в очите на любимата жена, подарете й любовта, която тя очаква. Повече едва ли е необходимо.
Автор: Ана Дечева