Какво мъжете не харесват у една жена

Какво мъжете не харесват у една жена

Защо за една жена мъжете са готови да се борят – ако трябва до края на живота си, а с друга са готови да скъсат отношения още след първата – втората среща? По темата размишлява специалистът по междуличностни отношения Крис Армстронг.

Миналото ви тегли назад

На всеки се случва понякога да се сблъсква с изпитания. Представете си, че това са куфари, които постепенно отесняват, докато се движим по пътя на живота. Някои продължават пътешествието си, като ги заменят с нови, по-големи, други предпочитат да се мъчат със старите и постоянно да разказват какво са успели да поберат в тях.

Това не се харесва на мъжете: настроените за нови отношения избягват жени, които постоянно се оплакват от съдбата си и се връщат към миналото. Мъжете са готови да носят тежестта на една жена, но само при условие, че самата жена излъчва лекота и показва, че не й тежи и не живее с миналото.

Не го привличате физически

В началото на отношенията мъжът се движи от физическото привличане. Такава е физиологията. Чувствайки, че жената го привлича недостатъчно, мъжът се старае да удовлетвори сексуалното си любопитство, но не и да продължи отношенията.

Не съблюдавате правилната дистанция

За мъжа е важно жената да проявява интерес към него. Едновременно с това мъжете изпитват дискомфорт, ако жената се разпростира върху цялото им жизнено пространство. Това я разкрива като недостатъчно уверена в себе си и излъчва недоверие към избраника.

Мъжът веднага започва да си рисува картината на бъдещите отношения, в които той ще трябва да живее без право на лични увлечения, интереси, хоби, срещи с приятели, което го плаши.

Вие му се струвате меркантилна

Мъжът не се чувства добре, когато го разглеждат като портфейл. Може наистина някои мъже да са съгласни на подобна сделка: материални блага в замяна на женското разположение. Ако обаче мъжът търси искрени отношения, в повечето случаи вижда манипулация в стремежа на жената да го използва заради парите му.
А ето и черти, които мъжът харесва у една жена.

Спокойствие

На мъжа е нужен баланс: романтиката не трябва да го отвлича от важните дела и достижения. Подсъзнателно мъжът възприема любимата жена като помощник по пътя към победите. А опитите на жената да превърне отношенията в безкрайна драма с бурни преживявания, разговори и сълзи е досадно препятствие за мъжа по пътя му напред.

Увереност в себе си

Мъжът се чувства комфортно с тази жена, която знае цената си и не изпитва необходимост от постоянно потвърждение на това, че я обичат и ценят. Когато мъжът види неувереността на една жена, знае какво го грози: обикновено такива жени се боят да не изгубят отношенията си, което означава, че наблюдават всички мъжки действия и ревнуват по повод и без повод.

Независимост

Много мъже не се боят от отговорност, но не искат да се окажат в ролята на човек, от когото зависи благополучието на една жена. Автономността на жената и умението й да работи, за да изглежда по-привлекателна, привлича много повече мъжа, отколкото опитите да бъде превърнат партньора в център на живота.

Възможно е да възникне въпросът: нима мъжът никога няма да прояви интерес към жена, която не се вписва в тези рамки? Настина всичко не е толкова еднозначно: ако новата позната на един мъж, без той да вижда предупредителните червени флагчета, така или иначе вълнува въображението му, той може да задълбочи контактите си с нея и да потърси приключение.

Или дори да пристъпи интересите си и очевидния дискомфорт и да продължи нататък. Но на това са способни малцина мъже.

Съвет от Крис Армстронг към жените: Променяйте се, но не заради мъжете, а заради себе си. Интересът, който ще проявяват към вас мъжете, ще се окаже приятен бонус.