Какво искаме от мъжете?

Какво искаме от мъжете? Въпросът може да ви прозвучи странно, защото всяка жена има свой отговор и далеч не всички робуват на общественото мнение. Моя приятелка протестираше, че мъжът й не може сам да забие и един гвоздей в стената. В същото време човекът печелеше добре, беше внимателен и намираше време за общуване в семейството. Но пиронът се оказа сериозна тема! Друга пък имаше цялото домашно щастие на света за първата – мъж-къщовник, който прави ремонти, обича да вечерите у дома и се занимава с детето. Обаче тези плюсове се оказаха достатъчни, на нея й липсваше семейното излизане с приятели – на кино или на пикник, например.
Руснаците имат една приказка: „Няма пълно щастие!” А какво е щастието за повечето, в смисъл какво искат жените от мъжете си и обратно, се заинтересували британски учени. Те задали този въпрос на 2000 души от Великобритания с дълъг съвместен живот.
Оказало се, че представителките на нежния пол искат мъжете им да подреждат вкъщи, да могат да направят лек домашен ремонт и да са склонни към романтични постъпки. Сред списъка с желаните качества на партньора те посочвали също готварски умения, желание за общуване с половинката и способност за правилно харчене на парите. За качеството и количеството секс почти никоя горда гражданка на Обединеното кралство не се и сетила да спомене.
От друга страна, закономерно – мъжете искали от жените си на първо място чест и качествен секс. В допълнение към това се надявали жените им да се научат да харчат с мярка, да готвят добре и да общуват с приятелите им, а също – да изслушват мъжете си и да бъдат по-романтични. Повечето мъже, колкото и банално да ви изглежда, си пожелавали жената по-добре да кара семейната кола.
И сега: внимание! Близо 60 процента от анкетираните често били недоволни от външния вид и характера са половинката. Изглежда, някъде по време на дългия брак или просто съвместен живот хората губят желание да се постегнат и да се грижат да изглеждат добре. Може би оттук и от позабравената романтика трябва да се започне, а не от гвоздея в стената, как мислите?