Какво да направим, ако попаднем на идеалния мъж, който едновременно е и най-лошият любовник

Какво да направим, ако попаднем на идеалния мъж, който едновременно е и най-лошият любовник

Отговорът е ясен:

повечето жени ще предпочетат да изчезнат безследно от живота на такъв мъж, без да подозират, че могат кардинално да променят ситуацията. Натъквали ли сте се на подобно нещо? Той ви дарява цветя с повод и без повод, ласкае ви с красиви комплименти, приготвя ви закуска в леглото, изхвърля боклука без напомняне, дори сам си пере чорапите и готви. Разбира се с баща ви и не е залепен за майка си.

Приятелките

открито ви завиждат, особено когато научат за поредния му романтичен жест. И с право. Вие сте намерила идеалния мъж, всичко е забележително, вие го обичате и той ви обича. Но… В леглото той не е герой. Напротив, той е най-лошият любовник, когото сте срещала. Какво да направим в подобна ситуация? Отговорите на тези въпроси търси електронното издание wmj.ru съвместно с експерти от центъра за семейно и сексуално образование Secrets.

Като начало

успокойте се и се отпуснете напълно с ясното съзнание, че не сте сама в мъката си. Прекалено много жени не могат да се похвалят с това, че са на сто процента удовлетворени в интимен план, въпреки че по този проблем може и трябва да се работи. Запомнете като мантра веднъж завинаги и си го повтаряйте в най-трудните минути от живота: всяка жена е способна да получи оргазъм, ако трудностите не са свързани с някакво заболяване.

Преди

да преминете към непосредственото решаване на проблема, е необходимо да си изясните първопричината за отсъствието на удоволствие и като следствие – освобождаването по време на секс. Отговорете си на въпроса: изпитвала ли сте преди това оргазъм? Достигала ли сте го в секса с други мъже? Способна ли сте сама да се доведете до оргазъм? Отговаряйки си на тези въпроси, ще разберете в какво точно се крие проблемът: наистина ли причината за отсъствието на оргазъм е партньорът ви или вашата сексуалност до момента не е пробудена.

В първия случай, вие ще знаете, че не можете да се наслаждавате на близостта с конкретния мъж. Най-простият и действен метод за поправяне на ситуацията ще бъдат секс разговорите. И тук не става въпрос за горещи есемеси, когато той е на съвещание, а за важността на обичайните разговори за секса, които пряко влияят върху качеството на интимния живот.

Първо

много важно е да разберете, че ако кажете на мъжа, че би могъл да прави нещата по друг начин, за да стане сексът ви по-добър, това няма да го отблъсне от вас. В отношенията, построени на основата на доверието и откритостта, е прието единият партньор да се грижи за другия и обратно.

Знайте,

че всичко ще бъде прекрасно, ако вие, помолвайки вашия мъж за нещо, бъдете уверена, че той ще ви разбере и послуша. Ако трябва да обясните нещо с думи, най-добре е да използвате правилото „плюс плюс”, т. е. да започнете с това, че ви е било много хубаво, но удоволствието ще бъде още по-голямо, ако той следващия път прави нещата така и така. При това е важно да помните, че критиката се възприема конструктивно само тогава, когато до и след нея следва похвала.

Работата е в това, че женският оргазъм е устроен по-сложно от мъжкия. Ние понякога сами не знаем какво конкретно ни възбужда и от какви действия на мъжа в леглото изпадаме в екстаз, а за мъжа нашият оргазъм е по принцип голяма тайна и чудо на чудесата. И вие значително ще облекчите задачата му, ако му подскажете, че с вас секс трябва да прави не така, а по друг начин.
Всичко обаче съвсем не завършва на етапа разговори. Работата е в това, че комуникацията за секса не са само думи.

Езикът на тялото

често може да каже в пъти повече, отколкото словесните препоръки. Най-добрият начин да покажеш какво ти харесва в леглото и какво не, е да използваш невербалните жестове непосредствено по време на секс. Например учестеното дишане, разтварянето на бедрата и насочването на мъжа между тях ще му подскаже, че той действа правилно и трябва да продължи.

Стоновете ви също ще подскажат на партньора, че той се движи в правилното направление. Знаете правилото във фотографията, когато, за да увеличите някаква част от тялото, я приближавате към обектива. Така е и в секса. Ако искате партньорът ви да целува гърдите, просто приближете лицето му към тях и той инстинктивно ще разбере какво се иска от него.

Ако пък не ви харесат някакви негови действия, не е задължително веднага да го обвинявате. Достатъчно е малко да отстраните тялото си от неговото, за да му стане неудобно да продължава движението в дадена позиция. Така той на невербално ниво ще разбере, че нещо не ви харесва.

Но какво да правите, ако комуникацията с партньора вече е осъществена, а оргазмът пак не идва? Отговорът е лесен: нужно е да обърнете внимание на себе си. Методиката на пробуждане на ерогенните зони е достатъчно проста и ако отделяте внимание на тялото си регулярно, резултатът няма да ви кара да чакате дълго.

Най-добрият начин

да изучите себе си е мастурбацията и самомасажът, по време на които ерогенните зони ще реагират на докосванията и ласките, а вие ще станете по-разкрепостена и ще разберете как да научите партньора да ви гали така, както ви харесва.

Проблемът за достигане на оргазма може да бъде скрит в отслабените интимни мускули и тогава на помощ ще ви дойдат регулярните тренировки. Използването на вагинални топки или специални стимулатори ще приведе мускулите ви в тонус, ще позволи на кръвта по-добре да циркулира в областта на органите на малкия таз, което ще повлияе благотворно не само на възбудата, но и на усещанията по време на секс.

В заключение

ще кажем, че не трябва в никакъв случай да се отказвате, ако сексуалният живот с партньора не носи очакваните плодове по отношение на оргазма. Комуникацията и самопознанието ще ви помогнат да решите проблема, стига да направите всичко правилно.