Необходими продукти
6 белтъка
200 г маргарин (краве масло)
200 г захар
200 г смлени орехи
150 г брашно
50 г какао
1 бакпулвер
шоколадови пръчици
1 ванилия
За глазурата
6 жълтъка
200 г пудра захар
Начин на приготвяне
Смесваме маргарина със захарта и разбиваме, добавяме какаото, брашното с бакпулвера и яйчените белтъци.
Прибавяме смлените орехи и разбъркваме.
Изсипваме готовата смес за блата в правоъгълна или квадратна тава с добре намаслена хартия за печене.
Печем 20 – 25 минути в умерена фурна (170 градуса).
Изваждаме изпечения сладкиш, намазваме го с глазурата, като разбиете жълтъците и пудрата захар, и поръсваме с шоколадови пръчици. Връщаме тавата обратно във фурната, докато глазурата се втвърди.