Начало Любимата Мъжът до мен Как убиваме мъжкото начало у мъжа

Как убиваме мъжкото начало у мъжа

Как убиваме мъжкото начало у мъжа

Всяка жена по принцип иска да види до рамото си силен, уверен в себе си партньор. Често обаче не си дава сметка, че прави всичко възможно мъжът да престане да се чувства такъв. Журналистката Микаела Митчел призовава жените да не повтарят нейните грешки, пише Divorced Moms.

Оглеждайки се назад, пише Митчел, разбирам, че отношенията ми с бившия така или иначе биха претърпели фиаско. Осъзнах, че за това съм винавна аз, тъй като опитвайки се да го направя уверен, го правех всъщност по-слаб. Вместо да общувам с него като с мъж, който има чувство за собствено достойнство, аз се обръщах към него по-скоро като към дете, за което аз мога да реша нещата и сама. Ако вие вършите същите грешки, както и аз, убивате у мъжа главното – неговата мъжественост. В какво грешим?

Вие постоянно му показвате недостатъците

Разбира се, правите го от добри подбуди, защото искате той да се усъвършенства. Аз самата минах през този етап и резултатът бе подписът ми под документа за развод. Замислете се: бюти индустрията постоянно подкрепя нашите подозрения, че у нас, жените, има маса недостатъци, които сме в състояние да коригираме с продути на козметичната индустрия.

Сравнението с моделите, призивите да се работи над тялото и да се коригират недостатъците във външността не ни правят по-уверени, нали? Нужна е вътрешна сила, за да се противопоставим на натиска на социума. Същото е и при мъжете. Не е нормално да намирате постоянно недостатъците у тях и да им ги натякватге, защото по този начин няма да ги направите нито по-силни, нито по-уверени в себе си.

Вие му давате да разбере, че не е най-добрият любовник

Мога да си представя какво е изпитвал моят мъж, когато е правил любов с мен и е забелязал, че в същото време аз безучастно към случващото се съм си гледала есемесите в джиесема. Разбира се, да се имитира страст, не е нужно. И ако по някакви причини желанието ви е напуснало, а партньорът ви е настроен романтично, можете просто да поговорите честно с него. Вместо това, казва Митчел, аз демонстрирах, че близостта ни не ми доставя капка удоволствие.

Вие се жалвате на неговите приятели

В «клуба на недоволните от мъжа си» аз бях почетен член, едва ли не председател. Всеки път, срещайки се с приятелки, с упование им разказвах за това какво мъжът ми не прави както трябва. Че е мързелив. Че не ми помага в домашната работа. Че не умее да заработва пари. Отчасти ме е движило желанието да отпусна парата и да получа поддръжка, но, обсъждайки го на четири очи с приятелка, аз всъщност проявявах неуважение към него и към нашия брак.

Вие обезценявате онова, което той прави

Колко пъти съм молила мъжа ми да ми помогне с почистването на дома или да облече детето за разходка, а после съм се сърдила, че той не е направил нещата както трябва. На практика това е означавало само едно: не ги е правил така, както аз точно искам.

За един човек не е просто да се чувства пълноценен участник в съюза, ако той през цялото време е задължен да се оглежда и да ви търси одобрението. С това вие го карате да се чувства като нуждаещо се от контрол дете, но не и мъж.

Вие го засрамвате пред външни хора

Това може да се случи на семеен обяд или в търговския център. В такива ситуации мъжът почти никога не може да ви отговори, тъй като настъпателната позиция е простена само на жената. На него му се налага да мълчи и да слуша обидните слова. В този момент той чувства, че не само неговата съпруга, но и околните го обезценяват.
Ако в сценариите, описани по-горе, сте познали себе си, възможно е да е дошло времето да погледнете критично не само на човека до вас, но и на самата себе си.