Как се учи детето ви според зодията

Как се учи детето ви според зодията

Учени и астролози непрекъснато търсят и откриват нови неща, свързани със зодиакалните знаци. Оказва се, че фактът как се учи детето ви в училище е свързан и с неговата зодия. За вас остава да проверите дали наистина е така според elle.ru.

Овен

Най-добър предмет в училище: математика
Планетата им покровител е Марс. Тя и принадлежността към огнената стихия прави тези ученици активни, мотивирани, подготвени, но малко неспокойни, неакуратни и импулсивни. Блестящо се представят в началото на годината – за Овена това е нов старт, възможност да изявят себе си.

Конкретният учебен предмет им е интересен само дотогава, докато на хоризонта не се появи по-интелектуално и увлекателно занятие, на което те се отдават с цялата си страст. Стига обаче Овенът да прояви малко търпение и впечатляващите резултати не закъсняват.

Телец

Най-добър предмет в училище: чертане
Като подопечни на Венера и представители на земната стихия от тях в учението се очаква да са упорити и старателни. Планът на Телеца е такъв: поставя си цел (определена оценка) и я достига с всякакви способи. Единственото, което може да им попречи в учението, е природната леност.

Сутринта такива ученици не ги търсете. За тях спасението е работата в клас с участието на всички ученици. Те могат да станат велики музиканти и художници, както и водещи инженери.

Близнаци

Най-добър предмет в училище: физика
Едни от най-умните деца във всеки клас. Блестящите им резултати са заслуга на природното им любопитство като подопечни на Меркурий. На тях просто им е изключително интересно да се учат. Цялата необходима информация те схващат и усвояват от първи опит.

Харесва им изследователската дейност – оттук идва и повишеният им интерес към естествните науки. За такива ученици се казва, че са „ходеща енциклопедия”. След време идва преоценка на ценностите – Близнаците могат да се посветят на музиката, киното или някакъв друг вид изкуство.

Рак

Най-добър предмет в училище: биология
Известно е, че подопечните на Луната са много емоционални и чувствителни особи. Никога не оставят съученици в беда. Именно Раците са склонни да помогнат в учението на добрата половина от класа, заради което тяхната лична успеваемост може силно да пострада.

Такива ученици трябва непременно да имат хоби в сферата на изкуството (свирене на музикални инструменти, танци…), благодарение на което Раците най-добре изразяват своите чувства и емоции.

Лъв

Най-добър предмет в училище: програмиране
Те са лидери. Лъвовете са любимци на училището: обожават ги и учителите, и съучениците. Обикновено представителите на този знак се ползват с най-голяма популярност в колектива, по такива момчета въздишт всички девойки и от другите класове.

Що се отнася до конкретни предмети – Лъвът е склонен по-скоро към точните науки, които им се отдават лесно: такива деца много обичат да анализират и да откриват причинно-следствените връзки.

Дева

Най-добър предмет в училището: български език
Това са весели и непосредствени ученици, които на пръв поглед може да изглеждат прекалено невнимателни и лекомислени. Но това е измамно впечатление: Девите просто се учат прекрасно.

Подопечните наМеркурий умеят отлично да се концентрират върху предмета и да се фокусират върху поставените задачи. Те каквото и да стане искат да дават винаги правилния отговор и работят усърдно над най-сложната задача, докато не я разрешат сами. При това са особено акуратни – това се цени високо от учителите.

Везни

Най-добър предмет в училище: химия
Както и другите представители на въздушната стихия учениците Везни природно са надарени с висок интелектуален коефициент. Обикновено учението им се отдава достатъчно леко, при това Везните невинаги са готови да вложат всички необходими усилия.

Средният резултат в училище напълно ги устройва, макар те да са способни и на повече. Ако представителите на този знак съумеят да преборят непостоянството в интересите си (днес им харесва едно, утре го захвърлят и се увличат от нещо съвършено различно), могат да бъдат номер 1 в класа.

Скорпион

Най-добър предмет в училище: чужд език
В този знак се съчетават две планети – Марс и Плутон. Съвет към родителите: дори не се опивайте „да подкупите” такъв ученик. Да се учи по-добре заради някакво поощрение или награда, просто няма да се получи. По природа това е един от най-страстните знаци, затова единственото нещо, което може да го увлече в даден предмет, е искреният му интерес към този предмет.

В бъдещето те точно така избират професията си. В живота Скорпионите са много импулсивни, но именно в детството си умеят блестящо да се концентрират върху поставената задача и правят дори повече, отколкото се иска от тях. Голямо значение има психологическият комфорт в колектива. Скорпионите могат да тъжат и страдат много, ако някой ги обиди.

Стрелец

Най-добър предмет в училище: география
Този знак се управлява от Юпитер – планетата на всички авантюристи. В детството и юношеството си не отделят голямо внимание на книгите и училището, по-скоро се стремят да си намерят занимание, което да им е по сърце извън пределите на класа.

Въпреки това обаче Стрелците получават достатъчно високи оценки – в училище по поразителен начин са съпътствани от успех. Веселият им нрав ги прави душата на всяка компания, а в класа имат много приятели.

Козирог

Най-добър предмет в училище: литература
Планетата им покровител Сатурн в съчетание със земята прави от Козирога най-упорития и придричив знак на зодиака. Струва ти се, че такива учиници притежават мъдрост, която излиза далеч извън рамките на възрастта им. Тези деца са крайно взискателни и сами не позволяват на себе си да претърпят неуспех.

Освен това Козирогът е много добър и това качество се превръща в основната му слабост – по-хитрите им съученици ги използват за собствените си интереси. Такива деца в училище в никакъв случй не трябва да бъдат критикувани – Козирогът буквално губи почвата под кракта си от това.

Водолей

Най-добър предмет в училище: астрономия
За възрастните е трудно да се справят с бунтарските настроения на учениците Водолеи. Това са главните смутители на спокойствието и подбудители: съучениците им гледат на тях с нескрито възхищение, но с учителите могат да възникнат проблеми. Родителите на Водолеите най-често от всички са привиквани при директора.

Впрочем, на тези малки „революционери” трябва да отдадем дължимото: твърде често те воюват за справедливост. Характерът им може да развали малко картината на тяхната успеваемост, макар по природа те да са доста съобразителни и (особено това се отнася до тестовете) бързо решават поставените задачи.

Риби

Най-добър предмет в училище: история
Отношението на представителите на този знак към учението може да се опише по два начина: те или като гъби попиват цялата необходима информация, или в любимия си урок се чувстват като риби във водата. Често такива деца пускат в ход своята интуиция, която рядко ги подвежда.

Без да гледаме мълчаливата символика на знака, в живота на Рибите им е нужно постоянно общуване, в това число и по време на урок. Учителите постоянно им правят забележки за говоренето в клас.