Как се постига хармония в семейство с бебе

Как се постига хармония в семейство с бебе

Работещият по 12 часа на ден мъж, който храни семейството, и съпругата му, която даже е забравила как се прави прическа, са достатъчно измъчени и недоволни – всеки по своему. Учените обаче са провели изследване, което трябва да открие начин да се постигне хармония в младото семейство с дете.
Ако мъжете разделят по равно с жените си грижите за бебето, отношенията между съпрузите и техният сексуален живот значително ще се подобрят. До този извод стигат учени от Университета в щата Джорджия, САЩ.

Социолозите са анализирали данни от 900 хетеросексуални двойки. Те откриват, че в случаите, когато жените изцяло полагат грижите за бебето или изпълняват по-голямата част от ангажиментите по гледането му, и двамата съпрузи са заявили, че отношенията им са лоши и са неудовлетворени от сексуалния си живот.

При това, когато за детето се грижи основно мъжът, неговата сексуална удовлетвореност рязко спада. Докато при жените им силно нараства.
Според резултатите от анализа социолозите правят извод, че равното разпределение на задълженията при отглеждането на детето не оказва негативно влияние на отношенията между съпрузите и не снижава качеството на сексуалния им живот.

Независимо че в повечето случаи за децата се грижат изключително майките, по данните от изследването, за мъжете е важно да участват във възпитанието на детето и да се грижат за него. При това, под грижа за детето се разбира изпълнение на физически задачи с него или занимания със спорт.