Как месецът на раждане влияе върху характера

Как месецът на раждане влияе върху характера

Нашият характер зависи от много фактори, и не на последно място той се определя от месеца, в който сме родени. Положението на небесните тела, характерно за всеки период, налага своя отпечатък върху формирането на личността.

От месеца, в който се ражда човек, зависи не само характера, но и ръста му, теглото, предпочитанията, даже левичарството. Всичко заедно прави човека единно цяло, а на родителите дава възможност да избират и планират раждането на детето в определени месеци. Разбира се, далеч не всичко зависи от месеца на раждане. Но общите черти в характера на хората, родени през зимата, се различава от тези, които са дошли на бял свят лятото.

Януари

Родените през януари имат стабилен северен характер. Те са търпеливи и сдържани в съжденията си, не се оплакват от съдбата и упорито постигат поставените цели. Тези хора са предразположени към философстване. Притежават кулинарен талант, но не обичат особено да шетат и подреждат. Предпочитат точните науки.

Февруари

Хората, родени през февруари, често са упорити със сложен характер. При тези хора се наблюдава парадоксалното съчетание на взривна импулсивност и мигновен самоконтрол. Умението да манипулират хората им помага бързо да растат в кариерата. Склонни са към обидчивост и отмъстителност. Обичат децата, но предпочитат да контролират всяка тяхна стъпка.

Март

Хората, които идват на този свят през март, са впечатлителни и раними. Те са упорити и това им създава трудности в общуването. Често са прекалено притеснителни. За жените е известен плюс, че мъжете често им обръщат внимание и искат да ги защитават и пазят. От детска възраст проявяват склонност към хуманитарните науки. Избирайки професия, често предпочитат сферите, свързани с изкуствата.

Април

Април е месецът на волевите и целеустремени хора. Енергичността и упоритостта им помагат да постигнат своето, но при това родените през април не са готови да стъпват по хорските глави за собствена изгода. Тяхната емоционалност е много силна и често разумът отстъпва. На първи план тези хора поставят собствената си независимост и не търпят чуждо мнение. С тях е трудно да се договорите, но е голям късмет да имате за съюзник човек, роден през април.

Май

През май често се раждат лидери. Техният характер е надежден. Обидчиви са и това може да им попречи да се справят с емоциите си. При определени усилия над себе си от майските хора се получават прекрасни управленци и началници. Те ценят материалния успех и се стараят да осигурят за себе си и семейството си всичко необходимо.

Юни

През юни се раждат внимателни и предпазливи хора. Те притежават меки черти на характера, не са злопаметни и не са злобни. Имат прекрасна интуиция и могат да помагат с ценни съвети. Поставят емоциите над разума, което обаче не им пречи да преодоляват житейските трудности.

Юли

Родените през юли често са излишно срамежливи и скромни. Те се притесняват да общуват и да изказват мнението си, да отстояват правата си. Настроението им често взема връх над адекватното поведение, затова юли често създава мечтатели и писатели. Умението да съпреживяват и доукрасяват действителността им помага да възприемат света в неговите полутонове и да бъдат много романтични.

Август

През август се раждат горди хора. Добротата и благородството в тях съжителстват чудесно с независимостта, а щедростта им понякога граничи с безумие. Добре е, че тези пориви не са прекалено чести. Честността и порядъчността на тези хора винаги е на първо място, затова те никога не предават приятелите и близките си. Харизмата им ги прави добри ръководители, но често те нямат желание да заемат високи постове.

Септември

Септември е богат на горещи и емоционални хора, които целеустремено и настойчиво преследват целите си, понякога без да мислят за последствията. Отличителни техни черти са педантизмът и скъперничеството. Те винаги мислят за своята изгода, затова трудно се разделят с парите си. Ревността и упоритостта могат да навредят на семейните им отношения.

Октомври

През октомври се раждат хора с лек характер, честолюбиви, но не инат. Доброжелателни са в общуването си и са много щедри. Те имат добра памет, щателно обмислят решенията си и рядко извършват безразсъдни постъпки. Спестовни и практични, те добре се справят с воденето на семейните сметки.

Ноември

Ноември прави хората егоистични. Сметкаджийството и любовта към самите себе си обаче те съчетават с умението да обичат дълбоко и страстно. Ноемврийските хора обаче рядко вземат предвид чуждото мнение, даже ако е мнението на съпруга/съпругата. Отличават се с икономичност и грижливост, но без фанатизъм. В порив на чувства могат да организират генерално почистване и да се отърват от много предмети, за което после съжаляват.

Декември

Хората, родени през декември, се отличават със силно емоционален нрав. Те често са способни на неординарни постъпки и с желание се хвърлят към всичко ново, което изисква пълно себеотдаване. Именно тези хора скачат с парашут, спортуват активно и ненавиждат да стоят в самота и тишина. Тяхната общителност е съчетана с избухливост, при тях отсъства пестеливостта, което може да им създаде трудности.