Как да се спасим от Свети Валентин – три съвета за мразещите романтиката

Как да се спасим от Свети Валентин – три съвета за мразещите романтикатаПразникът на любовта наближава със страшна сила! Допреди десетина години се смеехме на американците, как е възможно да имат само един ден в годината, на който да обяснят на любимия си човек, че го обичат. Кикотехме се като гледахме по филмите им как разни огромни мъжаги и мачовци малко преди 14 февруари се размекват, и трескаво купуват сърчица и плюшени меченца от симпатични магазинчета и молчета.

Днес този кошмар е реалност в България. Мъжете бяха свикнали да се „отчетат“ пред дамата на сърцето си на 8 март. Купуват там един карамфил, дават задължителната целувка, и всичко наред. Любов до другия 8 март.
Сега обаче силният пол е задължен да направи нещо за любимата си на Свети Валентин. Като това „нещо“ не може да е само поднасяне на цвете. Задължително се купува подарък, от сайт за групово пазаруване се избира романтична вечеря в ресторант, а ако позволява бюджетът на мъжа, може и почивчица да организира на жената до себе си. Как да се отървем от всичко това? Как да кажем „баста“ на валентинския кошмар?
Ето три прости, но магични начина:

Скъсайте с гаджето
Най-евтино ще се отървете от разходите покрай Свети Валентин, ако изобщо нямате гадже. При липсата на жена до себе си ще харчите личните пари за лични дела – без излишни глезотии. Даже ще си изкарате страхотно на 14 февруари, защото никой няма да ви мърмори, че празнувате Трифон Зарезан. А при този празник има значително по-интересни традиции, най-вече свързани с безпаметно пиене в чест на един светец.

Оженете се
Може да звучи странно, но сключването на граждански брак завинаги ви спасява от неудобството Свети Валентин. Много е просто – вие вече сте спечелили една жена, тя се е подписала, че ще живее с вас, докато „смъртта ни раздели“. За какво ви е тогава да сте романтичен, да купувате подаръци, да отбелязвате чуждоземни любовни празници? Даже като сте женен, имате шанса да празнувате двойно по-добре Трифон Зарезан, защото отивате с колата на гости, пиете колкото искате, и накрая съпругата ви прибира – няма разходи за такси!

Бъдете оригинален – празнувайте 13 февруари
Всичко живо празнува Свети Валентин. Жената до вас очаква да получи нещо за празника, ама на вас хич не ви се ще да инвестирате в това. Решението е да й поднесете цвете на 13 февруари. Тук е важно да обясните на учудената дама „Аз съм различен от останалите! Долу празникът на влюбените! Обичам те всеки ден и затова ти давам тези цветя точно днес!“.

Така хем пестите средства, хем сте се отчели с подарък, хем 14 февруари ви е свободен за Трифон Зарезан.
Както виждате, не е толкова трудно да се спасите от Свети Валентин. Трябва само да проявите въображение. И да знаете, че виното също може да прогони любовните мисли и желания. За тази цел почнете празниците първо с Трифон Зарезан.