Как да се подготвим за полет

Как да се подготвим за полет

Независимо от това дали обичате да пътувате със самолет, или го правите по принуда, добре е да знаете някои правила, по които да се подготвите за полета. От това само ще спечелите и пътуването ще премине по-неусетно.

Не забравяйте за овлажняването на кожата

Сухият въздух в самолета обезводнява кожата, затова необходимият минимум за полета е термална вода, капки за очи и лепенки, овлажняващ крем за лице и ръце, масло за кожички, платняна маска за лице и овлажняващ крем за устни. Преди полет е за препоръчване да се откажете от макиажа – по-добре е да го направите непосредствено преди кацане.

Отдайте предпочитание на средства и продукти с антиоксиданти

На борда на самолета е голямо (макар и да е достатъчно безопасно) влиянието на слънчевата радиация. Пилотите са подложени на по-голямото й въздействие дори от работниците в ядрена централа.

За да се понижи вредното влияние на слънцето, добре е да пиете зелен чай и да хапнете продукти, богати на антиоксиданти – например плодова салата от ябълки. За полета е добре да подберете кремове с витамини А, С и Е. Най-радикалният вариант е да летите само нощем.

Предварително се погрижете за косите си

За да не се наелектризират косите ви по време на полета, нанесете върху тях масло, направете си опашка или плитка. Да върнете обема им към момента на кацане, можете да направите със сух шампоан.

Пригответе си маска за спане и възглавничка за врата

Ако целта ви е да поспите в самолета, за да мине полетът по-неусетно, вземете си специална възглавничка, която се слага под врата. Продават ги на много места. Носете си и маска за сън. Първият предмет ще направи стойката ви удобна, а вторият ще ви успокои.

Хапнете преди полета

Диетолозите настоятелно препоръчват да се откажем от ядене в самолета, тъй като в условията на полет храносмилателната система на човека не може да работи с пълна сила. Ако все пак не сте успели да хапнете набързо преди полета, в самолета можете да изберете леки белтъчни продукти, например риба или пиле, а ако ви се прииска сладко, може да хапнете малко парче шоколад. По време на полета е добре да избягвате много сладки и много солени храни, тъй като те предизвикват силна жажда, задържат вода в организма и провокират оттоци.

Откажете се от алкохола

Алкохолните напитки изсушават организма, което по време не полет може много бързо да доведе до обезводняване. Специалистите съветват при летене да не се пият също кафе и чай, а да се прибегне до обикновената минерална вода.