Как да се отървем от торбички под очите

Как да се отървем от торбички под очите

Ако сутрин ставате с торбички под очите и това не е резултат от болест, а от преумора, не се отчайвайте – „бързата помощ“ с подръчни средства ще помогне да си върнете добрия външен вид.

Крем с кофеин

Лек компрес от топъл чай или кафе ще ви помогне да успокоите кожата и да отнемете подпухването. Намокрете марля и я сложете върху очите за 5-10 минути. Препоръчва се и крем за клепачи, който съдържа кофеин.

Хамамелис

Листата на хамамелиса са богати на флавоноиди, а също така съдържат танини. Танините притежават изразено стягащо и антибактериално действие.
Намокрете два памучни тампона в хладък разтвор от хамамелис и ги сложете върху очите за 5 минути.

Компрес с краставица

Пресните резенчета от краставици са отлично средство срещу торбичките под очите. „Те съдържат ферменти, които намаляват подпухването“, казва д-р Одри Кунин, основател на компанията DermaDoctor. Освен това, както всички знаем, краставицата съдържа 90% вода, благодарение на което оказва мигновено охлаждащо действие.

Самомасаж

Масажът на кожата край очите се прави с възглавничката на безименния пръст. Лекичко натиснете върху външните краища на очите, а след това с лек натиск премествайте пръстите по долния клепач към вътрешния край. При изпълнение на масажа се старайте да не разтегляте кожата край очите.

Масаж със студена лъжица

Този метод да се отървете от торбичките под очите изглежда необичаен, но е много ефективен. Ще ви трябва метална лъжица, която слагате във фризера за няколко минути, а след това я поставяте върху долните клепачи. Снемате след 3 минути. Масажът оказва отличен подмладяващ ефект.