Как да се избавим от съперницата

Как да се избавим от съперницата

Казват, че в любовта, както и на война, всички средства са добри. Woman.ru разказва трябва ли да се влиза в преговори със съперницата – любовницата на мъжа ви, или да се предприема кръстоносен поход срещу съпруга, ако искате да съхраните семейството.

Любовница има, доказателства няма

По всички признаци тя все пак съществува, но вие никога не сте я виждали. Мъжът мълчи като партизанин на разпит, не признава измяната. От една страна, ви се иска да излезете на фронта на войната: да го проследите, за да се убедите окончателно. Другият вариант е просто да махнете с ръка. Тогава обаче пак ви гризе съмнението – а ако има друга, няма ли да стане още по-лошо?

Описаната ситуация е един от най-разпространените случаи на измяна. Обикновено с нея се сблъскват омъжените жени, живели със съпруга си няколко години, и които имат вече деца. Най-главното в този случай: не действайте по сигнал, който не е проверен. Не слушайте „доброжелателите” и особено „доброжелателничките”, които искат да ви отворят очите. Ако след нея той така или иначе се прибира у дома и се опитва да оправдае закъснението си, козовете са във ваши ръце.

Като начало на вас двамата ви е нужен откровен разговор, примерно с такъв лайтмотив: вашите отношения могат да станат по-свободни, но винаги трябва да остават правдиви. Добре възпитаното куче, бягащо около дома, е много по-предано и благодарно на собственика си, отколкото всеки пес, вързан на каишка пред вратата, комуто се е отдало да се измъква от верижката от време навреме. Той или е озлобен на събственика си, или може просто да прибягва методично до съседа, който го примамва.

Всичко забранено е сладко! Понякога главното в измяната е адреналинът при срещата, чувството, че измъкваш късче свобода от собствения си живот. А да си предоставите един на друг свобода, не е толкова сложно.

Какво да правим?

– Колкото по-малко разследвания устройвате и поставяте времени рамки, колкото по-малко пребърквате джобовете на половинката си в търсене на веществени доказателства, толкова по-малко ще ви боли главата. Много мъже са склонни към полигамия. Затова измяната не е задължителен признак на недостатъчна любов към вас.

– Избягвайте ултиматумите. При репликата „Или аз, или тя” рискувате 50:50.

– До момента, до който той говори, че няма никоя друга, пазете нервите му. Действайте самостоятелно. Във филмите до момента, в който не тръгнат заключителните надписи, всичко може да се промени. Затова сценарият на вашите отношения трябва да пишете вие. В момента, в който му кажете подозренията си и той признае наличието на друга жена, драматургът става той.

Нищо не ни причинява толкова страдание, колкото страстта, живееща в душата ни. Всички други бедствия са външни, а тези са вътрешни, оттук идат и страданията. Само жената, която може да победи страстите си, удържа най-добрата от победите.

Как да общуваме с майка си и с приятелите

Ако им разкажете за всички гадости, които прави мъжът ви, те ще побързат да ви окажат „поддръжка”, т.е. ще започнат да обсъждат с вас, а и не само с вас, неговите лоши страни – от сутрин до вечер. На „блудният син” може и да се завърне. Това все пак е вашият мъж, значи не може да е чак толкова лош.

Просто птичката е излетяла малко на свобода. Надявате се да бъдете с него отново? Не бързайте да го поливате с кал, непременно ще се изцапате и вие с нея.

В горда самота

Да се търпи измяната, без да се разказва на никого, без да се облекчава сърцето, е сложно. По-добре споделете съмненията си с хора, които не влизат в обичайния ви кръг на общуване: създайте форум в интернет, обърнете се към психолог.

Не обсъждайте нещата с близките си. Възможно е макар да ви изневерява, мъжът ви да щади вашите чувства и да не мисли да руши отношенията си с вас.

Много често мъжът се разкайва и остава верен, когато осъзнае заплахата за своя брак. Дайте му възможност да капитулира. Когато ви се отдаде възможност да поговорите, намекнете му, че сте в състояние да го изслушате. Не се отказвайте от близостта му. Дайте му да разбере, че го обичате!

Любовница има и вие я познавате

Вие няма защо да се тормозите от съмнения, защото по време на разходка, примерно, лично сте се запознали с тази жена. Не ви е ясно какво трябва да правите. Изборът, наистина, не е толкова голям: или чакате реката да пренесе край вас трупа на съперницата (в преносен смисъл, разбира се), или сама преминавате към активни действия.

Ако жената знае коя е любовницата на мъжа й и при това не прави нищо, преживявайки нещата мълчаливо, тя без думи благославя двамата и продължаването на техните отношения. Да, мъжът е мъж, не е предмет, все пак, който ви принадлежи. Но така или иначе ви е съпруг, а не само приятел. Трябва да говорите със съперницата. Задължително е. Как да премине диалогът ви с нея? Говорете кратко и по същество.

Желателно е да говорите без нецензурна реч, без физическо насилие и драматични сцени. Може да я залеете с чаша вода и тихичко да я сплашите в ъгъла. Не е важно какво точно представлява тази жена – от вас двете ще победи онази, която е с по-здрави нерви.

Ако не сте готови за общуване с любовницата, неприятно ви е и ви е по човешки противно, обърнете се към първоизточника на проблема – онзи, на когото след работа сервирате вечерята. Говорете откровено с него.

– Да мълчите и да се усмихвате в отговор на очевадната изневяра, не трябва. „Аз” обичам някого има две страни: едната гледа навътре, другата – към хората. И ако вашият вътрешен глас крещи от възмущение, значи външният ви глас е длъжен да го изрази. А ако мислено си крещите сама на себе си, а навън нищо не излиза, след половин година ще имате място в клиниката по неврозите и като подарък – пълен набор от психични разстройства.

– Длъжни сте да изразите цялото си недоволство от ситуацията, при това ясно и категорично.

– Да се срещате с любовницата и да разговаряте с нея е безсмислено. Всички въпроси

– само към него. Подкрепете се авансово с валериан – може да не ви хареса неговата реакция. Произнесете на глас думата „развод”. Гледайте внимателно как ще реагира той на нея. Ако мъжът не иска да съхрани брака ви, пускайте го да бъде щастлив на воля. Ако той подкрепя любовницата си, за какво ви е да говорите с нея?