Как да събудим романтиката у мъжа

Как да събудим романтиката у мъжа

Романтиката е нещо абстрактно и всеки мъж я разбира по своему. И в крайна сметка какво излиза? Че това, което жените винаги искат, не е разбрано от мъжете… а по-скоро ние не сме им подсказали как да се държат. Истината е някъде по средата, скъпи жени и момичета…

Мъжете не разбират от романтика

Кажете им това и те ще ви възразят тутакси. Просто за тях романтиката не е точно това, което ние сме си представяли като тийнейджърки, когато мечтаехме за любов. Мъжете смятат, при това искрено, че романтиката е просто проява на любов.

Тоест, ако мъжът ви не е забравил да купи на път за вкъщи бирата, която обичате – според него това е романтика. Смешно ви е може би? Не се смейте, защото това не е само нетактично в тази ситуация, но и опасно. Той може напълно да се скрие в себе си и да престане да проявява любовта си.

Условието на задачата

Да видим откъде започваме. Имаме добър и умен мъж, който печели пари, който ви обича и даже понякога ви разбира, но съвсем не е романтичен в общоприетото разбиране за тази дума.
Няма разходки под луната, няма вечеря на свещи, нито цветя без повод. На мъжете това изглежда безсмислено и банално клише, а на вас това ви е толкова необходимо!

Ако нещата не вървят, трябва да направите компромис. Вярно, ще ви се наложи да изминете дълъг път, за да възпитате мъжа си да бъде романтичен. Въпросът е, че всъщност трябва да го научите да прави нещо приятно за вас.
Въпрос на време е той самият да бъде доволен при това. Той сам трябва да разбере, че танците са нещо приятно, а цветята у дома – нещо красиво.

Ако простите и сложни намеци не помагат – просто му кажете

Тази пословична фраза изцяло отразява повечето от проблемите в отношенията на хората в съвременния свят. Жените, неизвестно защо, си мислят, че техните любими трябва да разпознават желанията им, както и обидите. Затова си мълчат и носят със себе си своите идеи, докато не се взривят и не я докарат до скандал.

На мъжа му остава само да се чуди какво не е направил пак както трябва? А жената, чувствайки се неразбрана и унизена, звъни на приятелката или на майка си и излива обидата си на външен човек. След такива кавги доверието в отношенията постепенно намалява.
Старайте се да избегнете подобни ситуации по един лесен начин – винаги казвайте какви са вашите желания и чувства. Искате мъжът да ви подари цветя? Кажете си направо, но деликатно, избягвайки сравненията: „А пък на Таня мъжът й и подарява букет всяка седмица”.

По-добре казвайте подобни неща, когато мъжът е в добро настроение и не се разсейва с нещо друго. Не е най-добрата идея да заявите „типично женските” си желания по време на футболен мач например.

Всеки разбира от добра дума

Преди да заявите претенции или желанието си, похвалете любимия си мъж. Сигурни сме, че винаги има за какво да го похвалите! Затова не се стеснявайте да му правите комплименти. Той вероятно добре се справя с работата си, уважаван е сред колеги и приятели, внимателен е към вас и е добър с хората или пък например, пее, има чувство за стил и никога не забравя да ви се обади в обедната почивка.

Похвалете го всеки път, когато има такава възможност, и час след това кажете какво не ви харесва или какво не ви достига във вашите отношения. Но, разбира се, не бива да „украсявате” всяка похвала с претенции за нещо друго – ефектът ще бъде точно обратният.

Подобно за подобното

Самите вие се погрижете да му е приятно. Отхвърлете глупавите предразсъдъци за това, че само мъжете трябва да извършват красиви постъпки и направете за него това, което той даже не е мечтал.
Ето простички примери: купете билети за концерта на любимата му група, напишете му писмо колко го обичате и го сложете в портфейла му, пригответе му страхотна вечеря и го посрещнете в най-красивата си рокля.

Проявете въображение, покажете му най-дълбоката си любов и не очаквайте нищо насреща. Да направиш нещо хубаво за любимия човек не е по-малко радостно от това, да получаваш сюрпризи от него. Ще забележите много скоро как атмосферата у дома става по-топла. А и положителният пример ще му подейства.

Браво, вървиш по правилния път!

Мъжът трябва да знае, че прави всичко както трябва. И ако благодарността не е винаги необходима, за да бъде по-уверен, похвалите и одобренията от сорта „ти си най-романтичният и най-внимателният мъж на света!” или „О, какви прекрасни цветя!” ще го накарат да се надуе като паун и сам да измисли следващата си красива постъпка.

Отбелязвайте всеки негов жест, който изразява любов към вас. Радвайте се на цветята от съседния парк, това не ви ли напомня времената, когато и двамата бяхте бедни и влюбени? Възхитете се на идеята му да отидете заедно да пиете бира навън – самата възможност да бъдете на мъжка територия под ръка с любимия е интересно приключение.

Повярвайте, мили жени – одобрението е най-добрият начин да подтикнете човека да продължи в същия дух. И освен това е много по-ефективно от всички сълзи, упреци и други негативни методи за въздействие върху мъжката психика.

Колкото може по-малко негатив!

Още веднъж за негативните начини на въздействие. Помнете, че всичко, казано от вас в изблик на яд, попада дълбоко в ранимата мъжка душа и може да навреди на отношенията ви.
Мъжете не са толкова гъвкави емоционално като жените и всяка кавга за тях е огромно изпитание и стрес. След неприятните думи той дълго няма и да помисли да направи нещо приятно за вас.

Помнете – най-обидни са думите, които засягат мъжкото му достойнство. Винаги се старайте, в каквото и настроение да сте, да контролирате думите си и да говорите само когато сте напълно спокойни. Нервничите и сте обидени? Дайте си време да останете сами и едва след това започнете разговор.

Ако сте прочели до края тази статия, може би вече сте решили да работите над своите отношения с любимия мъж. Започнете това занятие с разум и със сдържаността на истински мъдра жена. Ще видите как съвсем скоро вашият любим ще ви изненада със своите рицарски постъпки.

За вас ще остане само да се наслаждавате от тези моменти.