Как да привлечем богатството у дома

Как да привлечем богатството у дома

Ако искате вярвайте, но има начин да се измъкнем от финансовия недоимък и да привлечем богатството у дома си. Може да ви се стори фантастика, но по-умните от нас и по-големите философи са измислили начин за постигане на всичко. Почитателите на фън шуй твърдят, че само с няколко прости нещица може да напълним поотънялата си кесия. За какво иде реч?

Зонираме територията

Според следовниците на фън шуй за парите в един дом отговаря юго-изтокът. Определете го с помощта на компас или с простичък тест: застанете с гръб към входната врата. В далечния ляв ъгъл от вас е разположена зоната на богатството. Именно тук циркулира паричната енергия Ци и е много важно да не й се пречи на свободното движение.

Поддържайте тази зона в идеална чистота и се постарайте тя да бъде максимално осветена – според китайските вярвания парите могат да се заблудят в тъмното и да се натъкнат на препятствия. В списъка на забранени вещи във финансовия сектор влизат антикварни предмети, кофа за боклук, тоалетна, хладилник, кактуси. Идеалният вариант е, ако на юго-изток се намира гостната.

Засаждаме паричното дърво

Парите не растат по дърветата, вярно е. Обаче. Според почитателите на фън шуй от дървото наистина можеш да си набираш пари. Достатъчно е да поставите в зоната на богатството, за която вече писахме, саксия с т.нар. парично дърво. Ролята му може да изпълнява всяко растение с кръгли или сърцевидни листа – колкото те са по-здрави и приличат на монета, толкова по-добре. Ако става дума за това ъгълче от дома най-добре ще са жълтите хризантеми. Когато обаче те започнат да вехнат, незабавно ги изхвърляйте.

Подбираме цветовете

Парите обичат не само мястото, но и цветовете – зелен, лилав, тъмносин, златист, виолетов, черен. Не е задължително да боядисате стените си от горе до долу в златисто. Достатъчно е да украсите юго-източната част на дома с предмети от съответната палитра. Така активирате паричния сектор.

Окачаме подкова

Традицията да се окачва на вратата конска подкова е позната в древен Китай. Според народните обичаи вътре в дома тя се поставя нависоко, за постигане на просперитет, а ако се окачва на входната врата, се слага по-ниско, за да спъва негативната енергия и дяволите. В Китай най-често можете да я видите от вътрешната страна на прозорец, с „рогите“ към стаята, за да привлича паричните потоци.

Завъдете рибки

Един от най-важните елементи на фън шуй е водата, присъствието на която в помещението хармонизира потоците енергия, в това число и паричния. Най-простият вариант (все пак у дома не можете да направите изкуствен водопад или фонтан) е да поставите в хола си аквариум.

Не е задължително той да е голям. Важното е в него да завъдите златни рибки. И макар древните китайци да не са чели приказката на Пушкин за златната рибка, според тях тя изпълнява всякакви парични желания. Възможно е цялата работа да е в психологията – водата сама по себе си въздейства успокояващо и отпускащо. А в такава обстановка е приятно да събереш мислите си и да решиш как да заработиш милиони…

(По материали от чуждестранния печат)