Как да празнуваме успеха

Как да празнуваме успеха

Да празнуваме живота означава да сме благодарни за това, което имаме. Благодарността е огромна сила, тя ни настройва към течението на живота и помага да видим доброто във всичко, което се случва.

Как да превърнем живота си в празник, защо да празнуваме успеха и дори пораженията си – прочетете и помислете. Полезно е!

Защо да празнуваме успеха

Вие си поставяте цел и мотивацията ви да я постигнете е много висока. С течение на времето обаче мотивацията намалява и след постигане на целта отива на втори план, престава да е толкова важна.

Появява се нова цел. Така можем да тичаме от една цел към друга цял живот. Което често правим, ако се замислите.

За да почувствате вътрешна сила, трябва да осъзнаете своите постижения и да затвърдите вярата в себе си. Празнувайки постигнатия успех, вие ще се настроите да постигнете следващия успех и ще повярвате в силите си.

Важно е да празнуваме неуспеха

Когато Томас Едисън изобретил електрическата крушка, го попитали: „Как се чувствахте, когато претърпяхте неуспех 1000 пъти? Искахте ли да се предадете?“ На което той отговорил: „Това не беше неуспех. Това бяха 1000 стъпки към изобретяването на крушката“.

Много е важно да разбирате, че вашите неуспехи и грешки са само стъпки по пътя към желания резултат. Всеки път, разглеждайки проблема, ние осъзнаваме какво се е случило и си правим изводи, а това е безценен урок.

Да отпразнуваме знанието, получено при решаване на проблемите и грешките, е също толкова важно, както и да отбелязваме собствените си успехи.

Както казва един учен човек – Вадим Зеланд, хубаво е да си създадем „идиотския навик“ да се радваме на неуспехите си. Това е много по-весело, отколкото да се дразним и да хленчим по всеки повод.

Използвайте 5 начина да се измъкнете от затворения кръг на проблемите

Как да направим живота си празник? Когато става нещо, което ви носи удоволствие, вие автоматично вкоренявате радостта от този процес в тялото си. Да осъзнаете, че вие се наслаждавате на процеса – това е най-добрият празник, който можете да си организирате.

Благодарете на себе си за успехите и за уроците и в същото време – не си вредете.

Всеки ден може да си организирате празник. Не е важно с какво се занимавате, важно е състоянието, в което правите това.
Някои например обичат да мият чинии. На други им доставя удоволствие да готвят и да посрещат гости. Трети са любители на самотния риболов.

Важно е да празнувате големите постижения. Вие сте искали, вие сте направили това, похвалете сами себе си. Позволете си това, което никога не сте си позволявали.

Оставете настрана всички други занимания и се насладете на нещо по-особено. Осъзнавайте успехите си и се награждавайте за тях.

Ето ви няколко предложения за простичък и винаги достъпен празник:
Скачайте и се радвайте, въртете се хванати за ръце.
Погрейте се на слънчицето (ако е лято и топличко).
Направете си (или направете на някого) масаж.
Разходете се в гората или в близкия парк.
Отглеждайте растения в градината или на терасата.
Наблюдавайте хората.
Четете нещо интересно.
Рисувайте.
Правете любов.
Галете животинки и играйте с тях.
Прегръщайте близки хора.
Пейте.
Бъдете винаги себе си, усмихвайте се повече, радвайте се на света наоколо – това не струва пари, а е най-ценното, което ни помага да се чувстваме добре и да вървим напред…