Как да покорим всеки мъж за 12 минути

Как да покорим всеки мъж за 12 минутиПрез 1968 г. американският лекар Кенет Купър провел редица тестове за физическата издръжливост на човека. Всеки – с продължтелност 12 минути. Например – какво разстояние можеш да пробягаш за това време – колкото по-голямо, толкова в по-добра физическа форма си. С времето се оказало, че „12-те минути на Купър“ имат далеч по-широко приложение. Изследване на компанията AXA с участието на 2000 двойки доказало: 12 минути са достатъчно, за да заинтересоваш партньора. Както по време на случайно запознанство, така и на първа уговорена среща. И така, по минути.

1-ва минута. Усмивка
Изразът „любов от пръв поглед“ спокойно можем да перифразираме като „любов от първата усмивка“. 64% от мъжете отбелязват, че именно усмивката, с която дамата посреща потенциалния партньор, е решаващ фактор в по-нататъшното общуване.

2-ра минута. Външност
Доколко сте красива по душа, той тепърва ще разбере. При условие, че втората минута от теста проведете блестящо. Именно в този момент партньорите подсъзнателно оценяват външния с вид един друг. Старомодни обувки или неудачна прическа повече от половината мъже са склонни да игнорират, но неприятният мирис например поставя окончателен кръст на общуването в 60 на сто от случаите.

3-та минута. Синестезия
Помните легендарния пример с кучето на Павлов, което винаги асоциирало светнатата лампичка с храната. Хората могат по различен начин да реагират на различни дразнители. Така например определен аромат предизвиква неочаквани спомени от детството, а определен цвят „включва“ някаква мелодия в съзнанието. Сексуалният аромат, комфортната обстановка или приятният вкус ще ви помогнат да заплените партньора, без самият той да се усети.

4-та минута. Визуалният контакт
За 58% от мъжете много важен е визуалният контакт с партньорката. Не забравяйте уверено да гледате събеседника си в очите. Но не прекалявайте. Не „дълбайте с бормашина“ в погледа му.

5-а минута. Тембърът на гласа
По света има щастливки, родени със съблазнителния глас на Скарлет Йохансон, други са се научили да го моделират, за да не бъдат отхвърлени. Според статистиката поне 25 на сто от мъжете при първа среща обръщат внимание на чаровния женски глас.

6-та минута. Три въпроса
Настанало е време за разговор. Харвардският университет идва на помощ. Забравете клишетата от рода на „Какво работиш сега?“, „Как мина денят ти?“ или прословутата реплика за времето. С помощта на математически алгоритъм специалисти от Харвард са изчислили четири безпогрешни въпроса, които могат да определят вашата съвместимост: „Харесваш ли филми на ужасите?“, „Бил ли си някога на пътешествие сам?“, „Би ли ти харесало да зарежеш всичко и да живееш сам на кораб?“ и „Какво би добавил към поръчаната пица?“ Ако партньрът ви отговори на въпросите като вас, това е зелена светлина в отношенията.

7-ма минута. Забравете за джиесема
82% от мъжете по време на първа среща се дразнят от вибрациите или звъна на телефона на партньорката. Затова забравете за съществуването им, не отговаряйте на „много важни“ съобщения.

8-ма минута. Ласкателство
Съществуват два типа ласкателство: напълно искрено и това, което кара веждите на събеседника ви въпросително да се повдигнат нагоре. Да, мъжете безусловно обичат комплименти, но все пак е добре да ги избягвате открито. Фалшивите нотки в гласа в най-добрия случай могат да бъдет игнорирани, но в лошия – ще ви лишат от втора среща.

9-а минута. Събеседване за работа
Най-често срещаната грешка на първа среща – когато общуването се превърне в своеобразно препитване за работа. Въпрос – отговор. Напипайте почвата: кои теми вашият събеседник охотно поддържа и за кои му е неприятно да говори. Известно табу: темите за материално благополучие и бивши отношения. Не задавайте въпроси, които изискват само отговор да или не. Подбирайте реплики, които ще провокират партньора ви да се разкрие. А самите вие отговаряйте на всеки въпрос, все едно ви е изключително приятно да говорите за това.

10-а минута. Скорост
Скоростта, с която мъжът пуска в живота си нова жена, според статистиката, е доста по-ниска, отколкото у партньорката. Не бързайте със събитията в евентуални отношения. Ако жената много настойчиво се вглежда в личното пространство на мъжа, това несъмнено го отблъсква от нея. У 83% от допитаните мъже е така. Учените дори са преброили, че най-съблазнителният темп на речта е 125- 150 думи в минута.

11-а минута. Шега
Отличното чувство за хумор е една от най-сексуалните черти на жената. Хуморът помага за отпускане в обстановката и може да накара партньора да се влюби безумно във вас. Но даже най-безобидните шеги не би трябвало да засягат обкръжаващите или самия мъж.

12-а минута. Втори шанс
Изследването показало още, че мъжете са почти два пъти по-либерални от жените. Дори на първата среща да сте се провалили, мъжът е готов да даде втори шанс. Така че очаквайте го. Той вероятно ще позвъни.