Как да подчиним всички на волята си

Как да подчиним всички на волята сиИ в това има някои тайни. Ще ви разкрием няколко секрета на манипулация, които, ако използвате, хората ще ви се подчиняват, без дори да го осъзнават. За какво иде реч?

Изберете жертва
Дръжте се по-далеч от тези, които постоянно се стараят да ви се понравят. Те явно преследват някои свои цели и въобще не е задължително тези цели да съвпадат с вашите. Обърнете внимание на ония, които във ваше присъствие се държат сковано, притесняват се от вас. Те се поддават най-много на влияние. Трябва да разберете, че влиянието се разпространява като вирус. Подчинете на себе си онези, които са слаби, а после постепенно ще се доберете и до силните.
Например, ако искате да повлияете на решенията на началника, това съвсем не означава, че единственият или най-ефективен способ е да поговорите направо с него. Често нещата сработват по-добре, ако вместо вас това стори някой друг. Изберете си такива хора.
Направете така, че жертвата да се чувства в безопасност. Хората, които се опитвате да подчините на своята воля, обезателно трябва да се почувстват защитени с вас, в пълна безопасност. Най-ефективният способ за това е да направите така, че те да мислят, че са ви близки.
Разкажете им някаква тайна за себе си. Трябва да им се струва, че сте се разкрили пред тях и им се доверявате – толкова, че да не се боят да се покажат слаби пред вас. Тайната ви съвсем не е задължително да е истина. Но така или иначе трябва да имате едно на ум, че има вероятност тя да не остане тайна, след като вече сте я споделили.
Т.е., от една страна, това трябва да е нещо доста лично. А, от друга, нещо, което няма да бъде в ущърб на вашата репутация, ако стане известно.

Изпращайте двойни сигнали

Вие трябва да се държите така, че хората да не знаят вашата истинска позиция по нито един въпрос. Ако извикат двама ваши колеги и ги питат какво вие мислите за новата сделка, те трябва с увереност да заявят две коренно противоположни неща. Вие трябва да имате възможност да променяте своята гледна точка в удобен за вас момент – а за това никой не трябва да знае какво мислите в крайна сметка. Имайте предвид, че това е игра за напреднали манипулатори. Новите в занаята ще се объркат лесно, затова бъдете внимателни.

Направете така, че всички да искат да дружат с вас
Вие трябва да станете този човек, който никога не отива при някого и първи не започва разговор, ако не е крайно необходимо. Затова на всички от обкръжението ви ще се струвате много интересен и загадъчен и всички ще искат да дружат с вас. Освен това много ще смятат, че дружат с вас, но всъщност само ще им се струва, че е така.
Ако това ви се удаде, значи работата е свършена. Сега всяка ваша дума ще тежи два пъти повече. Вашето мнение ще стане определящо в групата и именно вашите идеи ща бъдат признати за най-удачните.

Обръщайте внимание на дреболиите
Хората, които умеят да манипулират, и тези, които не умеят, се отличават само по едно: умението внимателно да се отнасят към дреболиите. Колко лъжички захар обича в кафето си вашият колега? По кое време на деня началникът ви получава импулс за работа? Трябва да разберете, че няма такива детайли за колегите и началството, които не са важни. Може би има думи, които ги раздразват, или напротив, които ги зареждат с енергия?
Изучете хората, които искате да манипулирате, това няма да ви струва нищо.

Нека се боят, че ще ви изгубят
Допускаме, че вие водите делови преговори и вече сте постигнали договореност, която напълно ви устройва. Вашият партньор също е страшно доволен и е уверен, че в края на краищата ви е убедил и ще получе онова, което желае. Точно в този момент вие сте длъжен обезателно – макар и закратко, да свърнете в обратната посока.
Много е важно у човека, когото се опитвате да манипулирате, да възникне усещането, че сега ще ви изгуби. Нищо не прави вас и вашите предложения по-желани от мисълта за това, че сега може да ви изгубят. Вашият партньор бързо ще се хване на уловката и е възможно да ви предложи още по-добри условия. Дори това да не се случи, занапред той ще се отнася с вас внимателно, защото ще знае, че във всеки един момент може да смените позицията си и да се откажете от него. Нека се боят да не ви изгубят!