Как да избегнем грешки при избора на аксесоари

Как да избегнем грешки при избора на аксесоариПоследният писък на модата е интересно нещо, но не бива да го следваме сляпо. Как да изберем бижутата си така, че да изглеждаме добре, да приличаме на себе си и да бъдем на мястото си във всяко място и време? Полезно е да се отчитат различни фактори – какво е събитието, на което ще присъстваме, каква е цялостната ни стилистика и най-вече да се съобразим със собствената си външност и фигура.
Ето няколко правила при избора на бижута, които ще ви помогнат да се ориентирате.

Кажете не на комплектите
Сега много често се продават бижута в комплект. Изглежда удобно да си ги купи човек, но внимавайте как ги носите. Ако става дума за едро колие и обици, по-скоро не ги слагайте заедно. Ако са гривни и пръстени, не ги слагайте на едната ръка заедно.

Не подбирайте бижуто точно в цвета на дрехата
Например – към червената чантичка – коралово червено колие. Това отдавна вече не е актуално и звучи предсказуемо. По-добре обърнете внимание на стилистиката са аксесоарите. Към един романтичен образ например ще подхождат бижута в пастелни тонове. Те подчертават чувствеността и женствеността. В образа на жената вамп може да прибавите украшения от тъмен метал с ярки апликации.

Не носете големи кристали и брилянти денем
Това се счита за признак на лош вкус. Тези камъни имат способността да преливат отблясъците си само при вечерна светлина и ще бъдат доста неуместни през деня. Те са най-подходящо бижу за вечерните събития.

Не се водете сляпо по модата
Не си купувайте и не носете украшения, които не ви подхождат, даже ако са модерни. Избирайте бижутата си според формата на лицето си, дължината на шията, формата и елегантността на китките. Късите огърлици са само за дами с лебедова шия. На тези с по-къс врат ще подхожда колие със стандартна дължина, дълго колие с висулки, които напомнят модата на 20-те. Продълговатите украшения визуално удължават кръглото лице. Меките по форма обеци пък могат да загладят квадратния овал. По-нежно ще изглежда лицето, ако обеците са във формата на висулки или тънки лентички. Кръглите обеци подхождат идеално на лице с продълговат овал.

Дамите с пищни форми могат да избират по-едри бижута. Слабите и стройни момичета ще изглеждат еднакво добре както с изящни бижута, така и с масивни – в зависимост от стила, който са избрали. С едрите бижута все пак внимавайте – ако са прекалено големи, ще изглеждате гротескно. Важното е да намерите най-красивата част от тялото и да подчертавате именно нея.

Не се страхувайте да съчетаете различни бижута
Не се поддавайте на стереотипите, съчетавайте смело различни бижута с украшения от злато или сребро. Това съчетание е актуално и ви представя в един необикновен образ. Това особено се отнася за младите момичета, на чиято неподправена красота подхожда всеки стил. Е, не става дума да се накичите като коледни елхи, разбира се. Но умело подбрани, бижутата и аксесоарите придават завършеност и индивидуалност на вашия образ.