Как да го накараме да се ожени

Как да го накараме да се ожениВие сте влюбена и любимият ви мъж е до вас – мъжът на вашите мечти. Какво повече може да се иска? Въпреки това има едно „но“: той все още не ви е поискал за жена. Ако желаете да се превърнете в съпруга, бихте могла да предприемете няколко прости стъпки, които ще накарат мъжа най-после да ви предложи сърцето си.

Съпоставете целите си
Не, това не означава да се хвърлите с главата напред с въпроса „доколко са сериозни намеренията ти“. Едва ли подобна праволинейност ще ви заведе пред олтара. Но да се убедите в това, че вашите жизнени ориентири като цяло съвпадат, е необходимо. Ненатрапчиво започнете разговор с възлюбения за това какви са мечтите му, какви са плановете му за бъдещето – има ли там място и за вас? И въобще присъства ли семейството в тази картина? Ако вашите ценности и приоритети си приличат, може да преминете към следващия пункт.

Бъдете за него приятел
Всички ние знаем неостаряващата формула, според която жената трябва да бъде лейди в обществото, домакиня в кухнята и блудница в спалнята. Но тази формула трябва да се допълни с още нещо важно: жената трябва да бъде приятел за своя спътник в живота. Именно дружбата създава в отношенията фундамента на топлота, доверие и взаимно разбиране, които помагат на двойката да преживее всевъзможни кризи и да не се разделя при всяко скарване. Ако вашият възлюбен споделя с вас своите мисли, планове, надежди и тревоги, ако вие сте неговият главен съветник по важните въпроси, смятайте, че въпросът за това как да го заставите да се ожени, е частично решен.

Сближете се със семейството и приятелите му
Дори най-независимите в своите решения мъже са неспособни да игнорират мнението на роднини и приятели. И ако вие сте сериозно озадачена от въпроса как да го накарате да се ожени, трябва да изградите добри отношения с „неговите хора“ – близките родственици и приятели. А ако ви се удаде да спечелите сърцето на майката на вашия възлюбен, вие имате влиятелен съюзник, благодарение на който шансовете ви да станете булка нарастват в пъти.

Не се опитвайте да го промените
Способността да приемете мъжа такъв, какъвто е, без да опитвате да го моделирате според своите представи, е рядък талант. Мъжът, несъмнено, е способен да се променя под влияние на любимата си. Но стимул за подобна проява трябва да е вдъхновението, а не натискът, сравненията и упреците. Простичко казано, ако вие се замисляте върху това как да го накарате да се ожени за вас, не приемайте роля на шеф, който командори и се опитва да превъзпитава.

Хвалете го колкото може по-често
Тази точка е пряко свързана с предходната: приемайки любимия такъв, какъвто е, не забравяйте да го хвалите. Мъжът е длъжен да чувства, че във вашите очи той е герой, комуто всеки подвиг се оценява по достойнство. И ако този „подвиг“ дори е измиването на чиниите след вечеря, похвалете го от сърце за стореното. Празнувайте с него всяка победа, поощрявайте всяко негово начинание. Подарявайки на мъжа признание и усещане за необходимост, вие многократно повишавате шансовете си да получите предложение.

Освободете ситуацията
Имайки предвид всички горепосочени съвети, просто… освободете ситуацията. Може пък исканото от вас да не се случва, точно защото всички ваши мисли са съсредоточени само към едно: как да го заставите да се ожени. Пробвайте да превключите вниманието си от възможния брак към отношенията с любимия тук и сега. Наслаждавайте се на всеки момент с него, поемайте от него усещането за влюбеност и щастие, не се увличайте по очаквания и дългосрочни планове. С дву думи – добавете във вашата стратегия лекота и освободеност. В крайна сметка, ако вие сте създала предподоставките, остава ви само да чакате инициативата на партньора си. Тя няма да закъснее.