Името на мъжа издава характера му

Името на мъжа издава характера му

Каква е връзката между името на мъжа и неговия характер? Професорът по психология Борис Хигир търси отговор на този въпрос пред електронното издание elle.ru. Предлагаме ви част от неговите наблюдения, които касаят популярни български имена.

Александър

Често от болезнено и мръсничко по характер момче израства здрав, силен, великолепен и желан мъж, който знае цената си и върви упорито към набелязаната цел. Той мечтае за власт и действително може успешно да води голям колектив. Помага му принципът „строг, но справедлив”. Не смейте да критикувате Александър дори от добри подбуди – той просто не е в състояние да признае публично своята грешка и може да избухне, макар в последствие да се постарае да поправи грешката си. Понякога се създава впечатление, че на Александър не му достигат емоции. На практика той просто се страхува да не изгуби лицето си, оттук и това впечатление за откъснатост от реалния живот. Александър е много влюбчив и хазартен, но спътницата си в живота избира внимателно. Бъдете уверена, че редом с него ще се чувствате настояща кралица до великодушен и щедър крал.

Андрей

В превод от гръцки Андрей означава мъж. Пред нас е неговият класически образец: ловък, понякога суров, импулсивен, активен и пробивен. Признат лидер, който успява в много от делата си. Особено място в живота му заема търсенето на идеалната любов. Идеална е ключовата дума. В разбирането на Андрей това е ефектната външност. Неговата втора половинка трябва да е готова за това, че след сватбата той се превръща в ревнивец и собственик. Дори и не си мислете да пофлиртувате с някого. Той просто няма да ви го прости!

Виктор

Упорит и настойчив, той е просто непотопяем. Способен е да възстанови силите си дори след най-съкрушителните удари на съдбата. Сангвиник, с устойчива психика, силна воля, но слаба интуиция. Търпелив, с охота работи и внимателно се грижи за благополучието на семейството. В любовта е страстен, импулсивен, настойчив и – уви, непостоянен. Нерядко предпочита по-възрастни от него жени, със сексуален опит. Непринудено се занимава с домашна работа, спокойно отстъпва на жената ролята на глава в семейството. Избира престижна според неговите представи професия.

Владимир

Умен, трудолюбив, любознателен, талантлив, предприемчив, цени комфорта, уважава у хората ума и силата. Владимир обича да го хвалят и придава прекалено голямо значение на мнението на околните. Притежава силна интуиция. Природната му активност му помага да заеме високо положение в обществото. Предпочита мащабните полета на дейност – политика, бизнес и т.н. Зад облика на външно силния мъж обаче се крие леко ранима душа. Той обаче не разказва на никого за своите преживявания и обиди. Склонен е да идеализира жената, заради което и често се разочарова. Домашен перфекционист, който поставя акцент върху уюта в семейството.

Димитър

Съобразителен, найстойчив, изобретателен, неотстъпчив, но доброжелателен и стабилен. С него обаче понякога се общува трудно – упорит е и може да избухне лесно. Не се бои от никаква работа, не се предава в случай на неуспех. Докрай довежда само онази работа, която сериозно го интересува. Комуникативността и трудолюбието му обезпечават изкачването по професионалната йерархия. Димитър има две слабости: комфортът и красивите жени. В секса е умерено темпераментен, внимателен, избира обикновено опитната партньорка. Сексът и любовта за него са неразделни. Най-големият авторитет в живота му е майката.

Евгени

Ласкав, трудолюбив, незлопаметен, благороден. Отличава се с гъвкав ум, но въпреки това минималните препятствия, възникнали на пътя му към поставената цел, може да го изкарат от релси и да го заставят да нервничи. Към жените се отнася с известно пренебрежение. Но въпреки това не се стреми към лидерство в отношенията, старае се да избягва караниците и конфликтите. Търпим и търпелив е. В спътницата си търси някаква загадъчност и душевна честота. Смята, че сексът е занимание за младежи, а в зряла възраст човек трябва да се грижи за материалното благополучие на семейството. Успехът го съпътства в областите на литературата, точните науки и авиацията.

Иван

Зад това наглед простичко име се крие сложна натура, съчетаваща в себе си сила и доброта, нежност и ярост. Насточив в преследването на дадена цел – ако трябва, върви с рогите напред. Отворен за среща със света, доверчив и влюбчив. Пази семейните традиции, не къса връзките си с близки и далечни роднини. Стреми се с всички сили да направи щастлива любоимата жена. Но жената трябва да е готова за неговия понякога безразсъден живот: той може да бъде и щедър, и да изпада в пристъпи на скъперничество. На съпругата си невинаги е верен, но пък никога не прощава изневярата. Диапазонът на професионалните му интереси е толкова голям, че Иван в еднаква степен може да бъде и известен учен, и знаменит писател, но крайно рядко – обикновен човек.

Кирил

Добър и грижовен само към най-близките си хора, в отношенията си с останалите е егоист. Склонен е към повишена самооценка – обича показността и очаква похвали по свой адрес. При това обаче не е високомерен и никога няма да унижи някого. Умее да съчетава романтиката с еротиката, в любовната игра е изобретателен, способен да достави на партньорката максимум наслада. В леглото е безусловен лидер, не смейте да посегнете на неговата главна роля. За Кирил е важно какво впечатление оставя жена му върху околните. Ревнив е, не изневерява. Еднакво добре му се отдават и хуманитарните, и техническите науки, но неговата нерешителност му пречи да постига значителни успехи.

Михаил

Добър, надарен с остър ум, щедър, много честен, душа на компанията, обича показността. Логическият му манталитет и комуникативността му обезпечават успешно израстване в кариерата, дори той да не се стреми към това. Бързо се ориентира и се адаптира във всяка обстановка. На критиката реагира много болезнено – всякакви забележки го нараняват за дълго. Сексуален е, но интимния живот опознава по-късно от връстниците си. Гнуслив е, поради което не търпи случайните връзки. В брака се стреми към независимост и предявява достатъчно високи изисквания към жена си, в това число и в леглото. В жената цени добротата и мекотата. Ревнив е и не крие това. Достига високи професонални успехи в педагогиката, правото, във военната служба. Често притежава музикален талант.

Павел

Спокоен, добър, нежен, силен, мъжествен, умее да съчувства на хората. На него за всичко може да се разчита. Емоционален и обаятелен е. Следи за външността си, обича да се облича красиво. Сексуален е, в любовта е щедър, ласкав и нежен. Въпреки това ако му предложиш избор: кариерата или любовта, без да се замисли ще избере първото. По душа Павел е раним и жената до него трябва да разбира това. Сексуалното взаимно разбиране е основата на хармоничните семейни отношения. Професионалното му поле за изява – медицина, право, промишленост. Не се отказва от допълнителна заработка, ако това не изисква от него нарушаване на подредбата на живота му.

Петър

Праволинеен, откровен човек. Не е способен на компромиси, горд, винаги и във всичко се стреми да бъде първи. Не обича чуждите съвети. И много суетен. Не може въобще да разчита на собствената си интуиция – тя често го подвежда. Уравновесената му психика му помага уверено да понася всички неуспехи. С жените е много страстен, поради което много болезнено понася провалите в сексуалната сфера. Подреденият интимен живот му дава чувство на покой и стабилност. Внимателен, той трудно може да бъде увлечен в любовна авантюра. Привързан е към майка си и жена му трябва да се примири с това, че свекърва й ще има въху него силно влияние. Що се отнася до работата, Петър често си избира занятие, което не съответства на способностите му и наклонностите му, затова рядко достига върховете на кариерата.

Станислав

Добър, капризен, необичайно търпелив, притежава логично мислене, художествен вкус, нетрадиционна фантазия и самообладание. Трудно е да му угодиш и да се настроиш към неговото настроение и хода на мислите му. Само най-близките му хора знаят, че понякога му е тежко на душата. По правило той няма предан приятел. Сексът за него е източник на радост и щастие. Обикновено се жени за наплашена и смирена жена. Ревнив е с мярка. Ако стане началник, подчинените му ги чакат трудни времена. Достига професионални успехи в живописта, кинематографията, на актьорското поприще, в медицината и педагогиката.

Юлиян

Мълчалив, сдържан, притежава гъвкав и остър ум, съобразителност. Критичен е. Това е светъл, духовно богат човек, весел и общителен. Добре се изявява във всяка професия и на всеки ръководен пост. За това му помагат философските представи за живота и разностранните интереси. По правило е моногамен. С жените обикновено е нежен, обгръща избраницата си с внимание и топлина. Жената до него трябва да знае цената си и да стои на същото стъпало на социалната стълбица. Семейният му живот протича спокойно и щастливо – той помага на жена си в домашната работа и се разбира добре с тъщата.