Името издава характера ви

Името издава характера ви

За връзката между името на човека и неговия характер има написани десетки статии. Учени от различни държави на основата на дългогодишни наблюдения установяват, че името може да разкрие какъв човек сте, какви са вашите особености, темперамент, начин на мислене, житейско поведение.

Някои вярват на подобни анализи и изводи, други не. Името на човета и неговата съдба е привлякло интереса и на руския академик Борис Хигир, който е посветил на изучаването на този феномен повече от 30 г. Ето и какви изводи прави той върху някои от най-разпространените женски имена в света, които се срещат и у нас.

Александра (Алекс)

Не се опитвайте да я надхитрите – най-много от всичко на света Алекс мрази някой да хитрува, да пробва да й промива мозъка и да я води за носа. Излъжете ли я веднъж, губите доверието й завинаги. В същото време вие може да бъдете уверени в искреността й – и като думи, и като дела. Тя се чувства много по-комфортно в мъжка компания, отколкото в женска.

Нерядко обича да гледа футбол наравно с мъжете. Обича да се разхожда из града, обича да пътешества, да шофира. Що се отнася до любовния фронт – Александра се омъжва доста късно. Мъжът й може да й се довери във всичко – тя е прекрасен приятел и домакиня, способна е да се раздаде в името на семейството си.

Ана (Ани)

Невероятно артистична, добра, доверчива, безкористна, обаятелна, женствена и услужлива. Ако някой е застигнат от мъка, болка и тъга, няма да намери по-добра утеха и съчувствие от компанията на Ана. Тя живее не само със своите, но и с чуждите проблеми, преживявания, грижи. Милосърдна е.

Това чувство може, междувпрочем, да й изиграе лоша шега – Ана лесно може да се влюби в неудачник, в човек с тежка и сложна съдба. Друга нейна отличителна черта: умее да пази тайни, така че може да й се доверите спокойно. Отговорна е, със силно развита интуиция. Във всяка професия тя се отдава на работата си на 100 процента.

Валерия

Жена сюрприз: никога не е известно какво може да се очаква от нея в следващата минута. Ще кресне нещо или ще запее? Ако ви провърви и й се харесате, ще намерите в нейно лице предан другар, който ще вижда у вас само положителните страни, ще ви обича и ще ви хвали. Тя не може да търпи някой да обижда любимите й хора.

А към чуждите се отнася много внимателно и предпазливо. Ранима и достатъчно чувствителна, въпреки че външно може да изглежда капризна и дори нервна. В работата си моментално се преобразява – става ясна, строга, събрана. Има склонност към професии, които изискват общуване. Друга важна черта в характера й – тя е добра домакиня. Валерия е гостоприемна, прекрасна жена.

Елена

Прието е да се смята, че притежателките на това име са наследили пряко характера на своя баща – едно към едно. Затова съветът е: ако искате да разберете всичко за тази жена, запознайте се с баща й. Емоционални и категорични са, макар понякога външно да създават впечатление на относително затворени и срамежливи личности.

Възможно е да е заради факта, че жените с име Елена обичат да се потапят в света на собствените си преживявания. Това не им пречи да използват околните така, както на тях им харесва и както на тях им е нужно, за да постигнат целите си. Много харесват работа, която ги вкарва в постоянно общуване с други хора.

Съвършено непретенциозни в живота: в техния дом царят мир и спокойствие. В световната история неслучайно е възникнал митът за Хубавата Елена. Те действително са свикнали да се заобикалят с красота, обожават модата и живописта. Работа в определени рамки, примерно в строг трудов график, е в състояние да ги разболее.

Ирина

Самостоятелна, решителна, емоционална, непоследователна, общителна. Дори в компанията на непознати се държи уверено и разкрепостено. Има отлично чувство за хумор и бърза реакция – взема решенията мигновено, често ръководейки се изключително от интуицията си.

В интерес на истината, в оценката си за случващото се често е субективна и предвзета. На всякакви обиди реагира достатъчно остро и рязко, но въпреки това не е злопаметна. Има командирски замах. Кариеристка е. Във всяка работа, която й е интересна, влага цялата си душа и задължително я довежда до край.

Кристина

Външно често прилича на баща си, но характера по традиция наследява от майка си. Подвижна, съобразителна, непредсказуема. Стъпила е твърдо на земята и не губи време за глупости и безмислени занимания. Внимавайте какво говорите по неин адрес – тя всичко внимателно запомня.

Сравнително бързо се сработва с непознати хора, завързва нужните познанства, но въпреки това предпочита избрано общество и тесен кръг приятели. Влюбчива натура е, която, уви, често и бързо се разочарова от мъжете. Много високо цени семейството, но рядко намира общ език със свекървата.

Мария

Добра, благожелателна и нежна, в същото време държи много на себе си – има достатъчно твърдост, за да даде отпор на всяка обида. Своенравна, но в същото време невероятно грижлива – от малка обича да се занимава с деца. Мария щедро раздава топлина и внимание. Не разрешава някой да обижда „нейните хора”.

Това име олицетворява семейството, топлината, уюта, справедливостта и в същото време – безкомпромисността. Темпът на живота й е оразмерен – тя е сдържана, обмисля всяка своя постъпка и крачка. Всякакви неудачи може да я разстроят, но няма никога да я съборят – тя продължава да се движи напред.

И макар за нея да не е никак сложно да достигне добри професионални височини – примерно в медицината или в административната работа, тя си остава преди всичко по душа пазителка на семейния уют и отлична домакиня.

Надежда

Емоционална, понякога упорита, във всяка компания се стреми да бъде лидер. За това тя има данни – целеустремена е, твърда, решителна, общителна с колегите и в същото време достатъчно сдържана. Във всяка ситуация преди всичко мисли за собствените си интереси. Обича да заинтригува хората и не е чужда на авантюрите.

В повечето случаи Надя е холерик по характер: бързо се пали и бързо изстива. Притежателките на това име трябва постоянно да са нащрек: те лесно се поддават на чуждо влияние, което може да им изиграе лоша шега. Най-безобидните шеги по неин адрес могат да я наранят много.

Надежда безупречно владее изкуството на превъплъщението – тя е родена за актриса. Сред приоритетните й работни направления са сферата на обслужването и рекламата.

Олга

„Бъдете по-смела”. Така трябва да кажем на жената с име Олга. Плахият, нерешителен характер още от ранни години може да се превърне в пречка за развитие на талантите й, каквито Олга категорично притежава. Околните трябва да са внимателни към нея, за да й помогнат да разкрие вътрешния си ресурс, интелекта, храбростта си, ако щете.

Ако усети това, Олга ще е в състояние да преодолее всяко препятствие. Такива жени не се стремят да бъдат лидери, а ако това се случи, то е по-скоро стечение на обстятелствата и въпреки желанието им. Жените с името Олга са склонни към постоянен самоанализ, умеят да заобикалят внимателно острите ъгли във взаиомоотношенията си мъжете и с колегите. Нерядко обаче изпитват скрита завист към по-успелите приятели. Постигат добри резултати в сферата на науката и творчеството.

Полина

„Огледалце, огледалце, я кажи…”. Полина е в състояние всеки ден да задава този въпрос, когато се изправи пред огледалото. Тя е свикнала да смята себе си за най-умната, най-красивата и най-успялата… Това не е безпочвено. Човек, който не губи вяра в себе си, често наистина се сдобива с успехи по много фронтове. В същото време Полина не е безразлична към чуждото мнение.

Притежателка на „делова жилка”, тя е добър работник и компаньон. Между разума и интуицията винаги избира първото. Тя никога не завижда. Няма и грам лицемерие у нея. Феноменално чистоплътна, тя е добра домакиня. Отговорността и практичността й са свързани със страха й от промени.

Тя патологично не обича каквито и да са промени в обичайния ход на нещата. Зад външността й на крехка жена често се крие ловка тигрица. Реклама, журналистика, мениджмънт – това е нейното професионално амплоа.

Светлана

Характерът на тази жена до голяма степен се определя и зависи от нейното обкръжение. Тя е еднакво открита както за добро, така и за зло. Затова в нея в еднаква степен се отразяват пороците и добродетелите на околните. Проблемът така е само един: кои ще се окажат повече.

Тя може да стане властна и авторитарна, може да е ранима и нежна. Затова отговорноста за формирането на характера й до голяма степен носят родителите. Иначе Светлана е умна, жизнелюбива, гъвкава, акуратна, тактична персона. Най-важното – не опитва да подчини всички хора на себе си, а ги възприема такива, каквито са.

София

Жените с това име се учат сами на всичко в житейския си път. Те се стараят със свои ръце да устроят съдбата си, без да гледат на околните. Чуждо им е съперничеството. Способни са моментално да разрешат дори най-сложния проблем. Деликатни, нежни, изтънчени.

И макар животът им да преминава равномерно, не може да ги наречеш монахини. Истинската любов е способна да разбърка дори най-подредения и равномерен жизнен път. София постига успех в професии, в които няма монотонност и където присъства живото общуване с хората.

Татяна (Таня)

В детството си емоционална и приветлива, с годините Татяна става достатъчно упорита и властна. Не приема възражения, държи до край на своето, ако е началник, поставя подчинените си на място. Танците са слабост на много жени с това име, особено в детството. Въобще Таня е много артистична. И егоцентрична. Наслаждава се на мъжкото общество.

Мъжът и децата й се боят от нея – тя е строга, избухлива, обича да ръководи и командва. А приятелки има много, с тях не е чужда на сантименталности, но не се жалва пред тях от живота си.

Една от женските слабости на Таня – модното облекло, за което тя без да се замисли е готова да заплати всичко. Често обича да прави ремонти в дома, нужно й е постоянно нещо да се размества. Не понася еднообразието: обожава пътуванията.