Идеи за функционален и модерен интериорен дизайн

Идеи за функционален и модерен интериорен дизайн

Планирате ли да преобразите своя дом? Научете някои трикове за модерно проектиране на интериора – така домът ви може да заприлича на тези от кориците на списанията.
Ако сте решили да предекорирате апартамента си и не искате той да изглежда претрупан, а семпъл и функционален, с луксозна и комфортна обстановка, тогава модерният стил е правилният за вас.

Често домът ни е претъпкан с твърде много и големи мебели, които правят цялостното пространство прекалено малко. Без значение колко и как го подреждаме, то винаги изглежда обърнато наопаки.

Основно правило на модерния стил е неговият интериорен дизайн да бъде семпъл и изчистен. Прекаленият брой мебели и декорации отнема от красотата на пространството, вместо да я подчертава.

Затова специалистите от студио за интериорен дизайн Моми студио препоръчват да се освободите от излишните мебели.
Интериорните дизайнери създават практични и модерни жилищни пространства, които подхождат на натоварения начин на живот на съвременните хора.

 

Как да постигнем резултат?

По-малкото е повече!

Съвременните концепции за проектиране на интериора са базирани на изчистените линии. Опитайте се да сведете обзавеждането до абсолютния минимум. Например, в хола се ограничете до голям диван (за предпочитане, с прави линии и геометрични форми) и семпла телевизионна композиция, отново с прави линии.

Никакви кабели

Електронните уреди са неразделна част от домовете днес. Било то хладилник, микровълнова печка в кухнята, лъскав телевизор в хола или аудио системи и лаптопи, има редица електронни устройства, на които трябва да намерите място в дома си. Ако не можете да използвате безжичен вариант за захранването им, то задължително скрийте окабеляването в къщата.

Семпло и изчистено

Модерното проектиране на интериора се състои в това, да се запазят изчистените линии и геометричните форми. Линии, форми, пропорции, всичко се върти около тази концепция. Опитайте се да постигнете простота и функционалност в къщата. В случай, че вашият апартамент е тип студио, най-доброто решение е да подобрите функционалността на пространството.

Цветове

Създайте атмосфера, която излъчва класа и стил без много усилия. Не използвате прекалено много цветове, за да не надделеят над цялата атмосфера, а по-скоро я обогатете по един фин и стилен начин. Контрастът между светли стени и мебели в дълбоки цветове може да бъде страхотна идея.

Организиране на пространството

Използвайте оптимално пространството – това е приоритет номер едно при модерния стил. Докато определяте място на всичко, което ще имате в дома си, уверете се, че остава много свободно пространство за движение. Модерният интериор има за цел да направи така, че стаите да изглеждат по-просторни, отколкото са в действителност.

Инвестирайте разумно

Вместо да претрупвате къщата с прекалено много декоративни предмети, винаги е по-разумно да инвестирате в качествени механизми. Старайте се да създавате една точка, върху която да се фокусира вниманието, а всичко останало в стаята да бъде в унисон с нея. Така се поддържа по-семпла атмосфера и се подчертава естетическата стойност на пространството.