Храната наподобява човешките органи, за които е най-полезна

Храната наподобява човешките органи, за които е най-полезнаЕдва ли сме се замисляли на какво прилича всеки продукт, който консумираме. Вгледайте се обаче – много от плодовете, зеленчуците или ядките наподобяват досущ органите ни.

Вижте ореха, той е точно копие на мозъка. За него е и най-полезен.
Бобът прилича на бъбреците. Неслучайно именно това е храна, подходяща за хора с проблемни бъбреци. Не бива да се забравя, че при варенето му първата вода се изхвърля.

Смокините се препоръчват за борба със стерилитета и подпомагат мъжката плодовитост. Без да изпадаме в конкретика на какво приличат, само ще споменем, че растат по двечки и са пълни със семена.

Маслините, по аналогия помагат за дейността на яйчниците. Те и наподобяват формата им.

Изключително полезният за сърцето домат е червен и има по 4 камери като него. Ирония е, че доматът e смятан за отровна храна дълго време. Както и беладоната. Познавали са го на американския континент ацтеките още през 7 в. Пр. Хр. В първите години след пренасянето му в Европа са го отглеждали като декоративно растение. Сега вече лекарите доказаха ценните му за сърцето свойства.

Движението на лимфата в гърдите се подпомага изключително от плодове, които досущ приличат на млечните жлези – грозде, портокали, лимони и мандарини.

Сладките картофи балансират глицериновия индекс на диабетиците и приличат на панкреаса. Сокът, приготвен от сурови картофи, моркови и целина помага за прочистване от шлаката.

Сигурно като деца са ви казвали, че морковите са изключително полезни за очите. Нарежете морков на колелца и се вгледайте в него – наподобява точно ириса на окото със зеницата вътре. Дори си има нишки. Витамин А е много полезен за очите и косата, а изобилие от него има в морковите.

Кръвните клетки също си имат специална полезна храна. Чепката грозде виси на асмата с формата на сърце, а всяко зрънце прилича на кръвна клетка.

Китайското зеле, ревенът, кервизът и целината приличат на кости. Познайте защо! Изобилстват от натрий. Костите съдържат 23% натрий, точно колкото и тези храни. Костите стават чупливи ако не ни достига натрий. Ако не си го набавяме, организмът ни си го извличат от костите.

Сълзите са ни дадени не само за да омилостивяваме силните си половинки, да изливаме мъката си, но и за да промиват епителния слой на окото. Сълзят очите ни когато режем зеленчук, досущ приличащ на сълзи – лукът. Той прилича неслучайно и на телесните ни клетки – помага за изчистване на клетките.

Плодовете и зеленчуците, които са в помощ изключително на матката и шийката на матката са круши, авокадо и патладжан. Крушите имат в себе си веществото арбутин, което убива болестотворните бактерии, предизвикващи възпалителните процеси в бъбреците и в пикочо-отделителната система.

Едно авокадо седмично балансира хормоните на жената, предотвратява рака на шийката на матката и балансира телесната маса. Интересен факт е,че периодът от цъфтенето до узряването на авокадото е девет месеца. Точно колкото трае човешката бременност.

Природата ни е дала безупречен и нагледен справочник на продуктите, които да консумираме. Стига да можем да четем сигналите и.