Хотел с жирафи до балкона отвори врати в Канбера

Хотел с жирафи до балкона отвори врати в КанбераСпециален хотел, открит в австралийската столица Канбера, предлага необикновени условия за гостите си. Той се намира в територията на националния парк и дава възможност на туристите буквално да бъдат лице в лице с дивите животни.

Стъклени прегради, дебели само няколко милиметра, делят гостите от най-опасните обитатели на парка – лъвовете, мечките и леопардите, а с по-дружелюбните животни те могат да осъществят пряк контакт. Например, могат да нахранят любопитния жираф, докато стоят на балкона на своето бунгало, или пък да общуват с маймуните.

Съществуват и определени условия за гостуване в необичайния хотел. В него туристите могат да се настанят само за 18 часа и не се допускат гости на възраст под 6 години. Това гласят изискванията за сигурност, които пазят едновременно обитателите на парка и гостите на хотела. Настаняването струва 400 US долара. В цената влиза самата нощувка, разходка из зоопарка и аквариума, ексклузивен тур, мини бар в стаята и вечеря в ресторанта на хотела, който също е разположен в непосредствена близост до дивите обитатели на природния парк. Спечелените приходи от хотела отиват за поддръжката на природния парк и аквариума.