Хляб с масло, кашкавал и чесън

Хляб с масло, кашкавал и чесън

Тази толкова лесна, бърза и вкусна рецепта за хляб се появи наскоро в мрежата Youtube, но се радва на успех сред хиляди почитатели.
Да ви кажа честно, аз самата не знаех, че е толкова вкусно, докато не опитах да я направя.
Опитах първо с едно малко хлебче с размерите на една четвърт от нашенски бял или типов хляб.
Забравих да сложа чесън, карах само с масло и кашкавал, като поръсих накрая с шарена сол.
Дори не използвах алуминиево фолио, изпекох във фурната, използвайки функцията за грил.
Но се получи страхотно.

Ето и оригиналната рецепта, като от маслото и кашкавала можете да слагате колкото ви душа иска. Колкото повече, толкова по-вкусно.

Необходими продукти

един цял хляб
кашкавал около 300 грама
масло
пресован чесън
нарязан на дребно лук

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на квадрати, както е показано във филма.
Наредете между квадратите предварително нарязаните парченца с кашкавал.
Направете смес от разтопено масло, чесън, зелен лук и сол. Сложете по мъничко между редовете.

Увиваме хляба в алуминиево фолио и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути.
После изваждаме хляба, махаме фолиото и печем още 20 минути на 250 градуса. Получава се хрупкава коричка.

Ето и видео с ясни и точно описани стъпки.