Фън шуй: Номерът на къщата, в която живеете, определя съдбата ви

Фън шуй: Номерът на къщата, в която живеете, определя съдбата ви

Може да не ви се вярва, но китайската нумерология има и такава теория. А именно, че номерът на дома, в който живеете, определя житейската ви съдба. Според фън шуй „щастливите цифри” са в състояние да гарантират добра атмосфера в дома. Дали е така, всеки може сам да провери. За целта е необходимо да определите сакралното число на вашия адрес – постоянен или на квартира.

Ако живеете на № 67 например, сборувате 6 плюс 7 и получавате 13. После събирате 1 плюс 3 и получената цифра 4 е вашата. Така се получава и с трицифрените номера. Сборувате ги до получаване на една цифра. Ако към номера има буква, тя също се сборува с числото си – пр. при № 28б сборувате 2 плюс 8 плюс 2.
И така – символиката на цифрите.

Номер 1. Домът на Слънцето

Това е обител на креативни, лъчезарни, жизнерадостни фантазьори и непоправими оптимисти. Особено комфортно в такива домове и квартири се чувстват представителите на творчески професии – художници, писатели, артисти, дизайнери, журналисти. В тези домове се разкриват напълно талантите, работят фантазията и въображението, музите ги посещават често.

Тук малко хора се замислят за настоящето, мислите са устремени към бъдещето. Вратите на такива домове са винаги отворени за гости. Това е идеално място за онези, които искат да започнат нов етап в живота си, а така също за заклети ергени.

Номер 2. Домът на Луната

Уютно място за жителство на влюбени двойки с големи планове за бъдещето. Вибрациите на двойката укрепват младия съюз и способстват за появата на деца. Има едно важно условие: партньорите в двойката да не са със слаби нерви. Ако във вашия живот регулярно се появяват стресови ситуации, в такъв дом е възможно напрежението да се засили. За да загладите страстите и успокоите душите, по-често пускайте течаща вода в дома.

Номер 3. Домът на Марс

Храмът на технологиите – пълен с всевъзможни джаджи и електроника. На атмосферата така или иначе влияе и бойният дух на планетата покровител – в такива домове нерядко избухват шумни спорове. Три е цифрата на бързото реагиране. Тук няма да се получи да живеете тих, равномерен живот, всякакви решения трябва да се вземат мигновено.

На Марс съответства червеният цвят, а във фън шуй той носи успех. Ако живеете в номер 3, непременно се обзаведете с червени предмети в декора, можете дори да помислите и за боядисване на някоя от стените в разновидност на червеното.

Номер 4. Домът на Меркурий

В медицината има такова психическо разстройство – тетрафобия или патологична боязън от цифрата 4, разпространена в азиатските страни. Неслучайно в много китайски и в някои японски и корейски хотели четвърти етаж няма. Това е свързано с факта, че йероглифът на четворката напомня друга дума – „смърт”.

Въпреки това във фън шуй плюсове на живота под цифрата 4 има. Отличителна черта на такъв дом е фактът, че работата, финансовите въпроси и кариерата зад неговите стени винаги са поставени над всичко. Затова всички трябва да се примирят с факта, че за собственика или собственичката на дома кариерата ще бъде приоритет. Между другото – това е идеална цифра за офисно помещение.

Номер 5. Домът на Юпитер

В петицата не трябва да се гушиш, на енергията на Юпитер е необходимо голямо пространство – такава квартира трябва да е просторна и свободна от всякакви излишни вещи. От една страна, това е отлично място за провеждане на партита и прием на важни гости.

Петицата по удивителен начин събира и обединява хората. От друга страна, това е храм на науката, предразполагащ към създаване на богата библиотека или частна арт колекция. Това е място за силни, авторитарни личности, лидери по природа. Следвайки заветите на фън шуй, да засилите влиянието на Юпитер можете с помощта на пурпурен цвят в интерора и бронзови предмети.

Номер 6. Домът на Венера

Това е идеален дом, покровителстван от Венера, за съпружески двойки с деца. Такова място сериозно претендира за епитета „родов” дом – тук зад една маса спокойно могат да се събират няколко поколения от семейството. Домакините в подобно жилище обикновено готвят прекрасно, отглеждат домашни животни и стайни растения с отличен интериорен вкус.

В този дом всеки скандал или разпра завършват с помирение. Единственият недостатък на шестицата, ако се вярва на китайците, е, че има риск за бързо тупане на излишни килограми.

Номер 7. Домът на Сатурн

Да издържат на енергетиката на такъв дом могат само интроверти, мотивирани да работят във формат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Ако искате сериозно да се изкачвате по кариерната стълбица, бихте могли да помисите за такъв адрес. За хора, ориентирани на първо място към семейството, седмицата може да се превърне в тежко изпитание. Банално скарване в такъв дом може да се превърне в същинска беда.

Номер 8. Домът на Уран

Уран по традиция отговаря за парите. Но това съвсем не значи, че става дума за богатство. В такива домове по-скоро всеки ден ще стоят за разрешаване финансови въпроси. И то най-вече от рода на „Как да умножим събраното до момента?” Или „Как да не изгубим останалото?” Домът осмица е място, където се съхраняват прилежно не само валута, но и спомени.

Тук е приятно място за среща със стари приятели. Тук се създава особена „спиритична” аура, подходяща за занимания с духовни практики и астрология. Искате енергията на това място да работи за вас? Използвайте в декора повече син цвят. Трябва да добавим, че за китайците това е най-щастливото число: да живеят в къща с номер 8, те са готови да платят рекордно много пари.

Номер 9. Домът на Нептун

Не дом, а „черна дупка”, способна да погълне в себе си цялата енергия – както положителна, така и отрицателна. Да се живее в такъв дом е нелеко: тук постоянно нещо се чупи, предметите буквално се изплъзват от ръцете ни, налагат се чести ремонти и смяна на техниката… Битовите неприятности се компенсират от факта, че деветката символизира дълголетие и помага за справяне с много болести.

(По материали от чуждестранния печат)