asd
Начало Домът Интериор Фън шуй: Цветове в интериора, които изпълняват желания

Фън шуй: Цветове в интериора, които изпълняват желания

Фън шуй: Цветове в интериора, които изпълняват желания

Според практиките на древното китайско учение фън шуй цветовата характеристика на интериора означава много повече, отколкото правилното разположение на мебелите що се отнася до циркулацията на положителната енергия. Особено внимание се отделя на цветовете, които помагат за постигането на хармония, за привличане на успехи, стабилизират любовта в дома и обезпечават стабилно финансово състояние, пише elle.ru.

Червеното за успех

Цвят, който в много култури традиционна асоциира с любовта. В китайското учение обаче на червеното е отредена по-различна роля. Това е оттенък, който олицетворява огъня, носи в дома радост, вълнение и възбуда. Червеното обаче трябва да се използва внимателно и премислено.

Например: според фън шуй не е уместно интериорът в спалнята да е червен. Този цвят наистина активира Ян – страстта на страстите, но в такова помещение вие няма да можете да отдъхвате и просто да спите. Вместо това добавете червеното в кухнята. Цветът там ускорява храносмилането.

Синьото за спокойствие и концентрация

Синият цвят има много оттенъци, всеки от които може да измени вътрешния вид на стаята, но независимо от полутона той всеки път носи със себе си енергията на свободата, помага ни да се съсредоточим, да успокоим нервите си, да се настроим за съзерцание. Според фън шуй най-добре е да се направи в синьо банята или детската стая.

Жълто и златисто за здраве

Жълтото е много повече, отколкото просто слънчев оттенък. Във фън шуй този цвят означава власт и стимулира здравето (и дори раждането на дете). Започнете да го внедрявате в интериора постепенно – с неголеми детайли или стайни цветове. А още по-добре да използвате жълто или златисто в кабинета или офиса си – помага за премахване на главоболието, за съхраняване на здрави нерви и за настройка за делови контакти.

Лилаво за богатство

Не само в китайската култура, но и в много страни по света лилавото е цветът на кралските семейства, на влиятелните династии, които са и много богати. Започнете със светли елегантни оттенъци – лавандула или лила със сив подтон. Най-добре лилавото притегля парите във финансовия център на дома – далечния ляв ъгъл от входа. Нека всеки негов оттенък се почувства в тази зона пълноценен стопанин на положението.

Зеленото за ръст и обновление

Най-универсалният цвят във фън шуй – него спокойно може да го пуснете във всяка стая. Няма място в дома, където той да е противопоказен. Зеленото отговаря за баланса и хармонията. Както и червеното то е добро за лесното храносмилане, затова и кухнята е най-естественото му място.