Фенове молят Кайли Миноуг да представи Австралия на Евровизия

Фенове молят Кайли Миноуг да представи Австралия на ЕвровизияФенове събират подписи в петиция, публикувата на платформата Change.Org, с която ще молят певицата Кайли Миноуг да представи Австралия в конкурся «Евровизия». Автор на обръщението е един от горещите почитатели на поп звездата. Тази година „Евровизия” ще се проведе във Виена от 19 до 23 май.

Инициаторът на колективната молба отбелязва, че родената в Мелбърн красавица е най-достойната кандидатура за представяне на Австралия на международната музикална сцена. „Това е първият и може би последен шанс австралиец или австралийка да се явят на „Евровизия” и да се конкурират с европейските звезди. Кайли е символ на Австралия и най-добрата певица в света, обичаме я!”, се казва в текста на петицията.

Още на 11 януари стана ясно, че кандидат от Австралия ще участва на „Евровизия”. Организаторите на събитието решиха да поканят нов участник по случай юбилея на музикалното събитие. Тази година „Евровизия” се провежда за 60-и път. Австралийските артисти ще могат да участват в нея само веднъж.

Последният мащабен проект на Кайли Миноуг е плочата Kiss Me Once, пусната през март 2014 г. До момента тя има 12 студийни албума, участвала е в 20 телевизионни и филмови проекта, включително в популярния Doctor Who. През 2008 г. поп певицата получи 2 големи награди от Великобритания и Франция – за принос в развитието на музиката във всяка от двете страни. Четири години по-рано тя взе и Грамми.
Снимка: БГНЕС