Енергийните връзки в рода

Енергийните връзки в рода

Всеки човек е дете на родителите си, всеки от нас има своите корени. И както едно дърво без корен ще изсъхне и няма да донесе плодове, така е при човека – отричайки се от своите родители, ние вредим на собственото си бъдеще. Нашето отношение към бащата ще окаже въздействие върху творческите ни способности, възможността да ръководим собствения си живот, да проявим искрени чувства. Ако не приемаме своя баща, ще станем емоционално сдържани, няма да чувстваме радостта от живота и ще останем вътрешно сковани и несвободни.

Отношението към майката въздейства върху логиката, успеха в кариерата, върху финансовите успехи. Ако не приемаме майка си, ние сами се отказваме от привличането на материални блага.

Отношенията между нашите родители в детството ни формират на равнище подсъзнание и нашата базова представа за семейството. И когато вече сме възрастни, ние подсъзнателно се стремим и привличаме мъже, които ни напомнят за нашите бащи, съответно жени, които приличат на нашите майки. По този начин момчето, подир което мама е тичала, ще се стреми да си намери подобна грижовна жена. Ако таткото на момичето е пестил емоциите си, тя ще изпита несъзнателна привързаност към също такъв, емоционално сдържан мъж.

Бащата и дъщерята

Татко е първият мъж в живота на момиченцето. Отношението към бащата е в състояние да програмира бъдещите й отношения с мъжете. При това, нейният мъж трябва да бъде психически по-стабилен от бащата, в противен случай порасналата девойка няма да е способна да признае качествата му и да го уважава.

По подобие на образа на бащата се градят отношенията на жената със съпруга й. Затова е важно да се сформира положителен образ. В това голяма роля играе отношението на майката към бащата, защото точно от мама момичето ще вземе пример.
Когато в детството бащата направлява своята дъщеря, тя проявява послушание и се съобразява с неговия авторитет. Така трябва да постъпи и в отношението си към мъжа, иначе семейството може да изпита сериозни проблеми. Рядко някой мъж ще се смири със съпруга, която не се съобразява с него.

Майката и синът

Същото се случва при мъжете. Когато момчето е негативно настроено и склонно да осъжда майка си, по-късно ще му е трудно да създаде стабилна връзка с жена. Те на подсъзнателно ниво ще чувстват, че този мъж се взира в техните недостатъци, а това означава, че на двамата ще им бъде трудно да постигнат хармония във връзката.

Родови сценарии

Често в едно семейство съдбата на жените протича по подобни сценарии. Примерно, трудно намират партньор, не успяват да се омъжат или пък цялата работа в семейството ляга върху тях. Задачата на всеки член от семейството по тази верига е отработи проблемите и да постигне позитивни резултати, като стъпва върху опита на родители и предци.

Закони на взаимоотношенията в двойка

Докато хората просто „ходят“ заедно, е лесно да се поддържат добри отношения – трябва да прекарват времето си заедно, да си казват комплименти, да общуват с приятели, да си бъдат верни.

Задачата изведнъж се усложнява, когато се появи съвместният живот и децата. Отговорностите, задълженията и очакванията нарастват значително. Според статистиката, твърде много двойки се разделят още след първата година съвместен живот или в рамките на една година след раждането на дете.

Важно е да помним – мъжът и жената решават да бъдат двойка, да живеят заедно и да създадат семейство, защото така се чувстват по-сигурни и защото заедно трудностите се преодоляват по-леко.

Когато сте семейни, вглеждайте се в корена на проблемите помежду ви, проявявайте разбиране един към друг. Зад всеки конфликт се крие или сдържана болка, или пък неуспешното желание да се направи нещо по-добре.

Важно е жената да възпитава в себе си съчувствие, търпение, доброта, любов и смирение – качества, които я правят привлекателна за мъжете.

„Несходството в характерите“ не може да е причина за развод. Да си кажем честно. Причината може да е в нежеланието да сме мъдри и да създаваме стъпка по стъпка хармонична връзка.

Изграждането на такава връзка изисква титаничен труд. И скъсването не решава проблемите, защото те са вътре в нас, а от себе си няма къде да избягаме. Ако не вземем мерки, същите проблеми ще ни преследват и в следващите ни връзки. Щастието е изцяло в наши ръце и ние имаме сили да го създадем.

Из книгата на Ксения Силаева „Славянски хороскоп на Рода“