Древен келтски хороскоп: гадаем характера по това какво дърво сме (част първа)

Древен келтски хороскоп: гадаем характера по това какво дърво сме (част първа)

Прочетохте ли всички хороскопи за 2016-а? Отговорът със сигурност е „да”. Узнахте ли съдбата си и онова, което ви чака? Дори да е така, винаги има какво още да се научи. Макар да е почти средата на годината, ви предлагаме един интересен и много любопитен древен келтски хороскоп. Келтите са смятали, че всяко дърво е посредник между бога и човека.

Обясняват го с факта, че корените на дървото са дълбоко в земята, а клоните му са устремени към небето. При раждането на всяко дете келтите посаждали дърво, което ставало „семеен съветник” през целия живот на човека. Това дърво било украсявано по празниците с венци и цветя, грижели са се за него да не бъде нападнато и унищожено от паразити, закачали на клоните му ловните си трофеи, от него правели амулети.

Всяко дърво имало сакрален смисъл и било обвито в много легенди за човека, „роден под неговите корени”. В зависимост от това кога е родено детето, келтите засаждали различни видове дървета и гадаели бъдещето. В днешни условия, разбира се, понятията са различни, тъй като животът е напреднал много, развита е модерната цивилизация.

Затова и съвременните гадатели са пригодили древния келтски хороскоп към днешните измерения. Прочетете и „сверете часовници” с онова, което казва този хороскоп. Може пък и да познава.

Ябълка (родени 23 декември – 1 януари; 25 юни – 4 юли)

Главно достойнство: любов.
Щастлив цвят: червен.

Под знака на ябълката се родени хора, притежаващи водеща харизма – съблазнителни и невероятно привлекателни. „Носителите” на това дърво имат притегателна аура: кокетлива, чувствена, иска ти се с тях да се отправиш на горещо приключение.

Техният живот се ръководи от любовта: те искат да обичат и да бъдат обичани. Като цяло са изключително нежни натури и верни приятели. Щедри и лоялни са, често имат научен талант и богато въображение. Родените под този знак живеят пълноценно, винаги намират време за веселие, ласки и романи с противоположния пол. Физически здрави са. Постигат успехи като учени, писатели, философи.

Елха (2 – 11 февруари; 5 – 14 юли)

Главно достойнство: тайнственост.
Щастлив цвят: виолетов.

Келтите са смятали елхата за символ на мистичния свят. Хората под нейно покровителство притежават необикновено тънък вкус, трезво гледат на нещата, обичат естествената красота. Едновременно с това те са темпераментни, безкомпромисни, склонни към егоизъм, но умеят искрено да се грижат за онези, които действително се нуждаят от помощ.

Скромни са, но амбициозни, надеждни, имат множество таланти и прекрасно чувство за хумор. С еднаква скорост си печелят много приятели и доста врагове. „Зимните ели” са доста взискателни в любовта, летните – по-горещи. Здравето им е доста крехко, но пък немалко от тях живеят дълго. Високото им ниво на интелект им помага да се развият в съвършено различни професии.

Бряст (12 – 24 януари; 15 – 25 юли)

Главно достойнство: благороден ум.
Щастлив цвят: жълт.

Брястът е посланик на боговете, обладаващ щастлив дух. Сексуална фигура, добър вкус на обличане, скромни искания – мъжете не изпускат такива жени. Те умеят да се учат от грешките си и да правят правилни изводи от създалата се ситуация. Като цяло са винаги весели, доброжелателни и практични.

Онези, които брястът защитава, умеят искрено да се радват на победите на другите. Благородни, отзивчиви и щедри са. Не е честно да не отбележим и чувството им за хумор, особено у зимните представители на това дърво. „Брястовете” са сред най-честните и верни партньори в любовта и семейството.Те може често да боледуват, но бързо се възстановяват. Имат бизнес талант и са блестящи ръководители.

Кипарис (25 януари – 3 февруари; 26 юли – 4 август)

Главно достойнство: точност.
Щастлив цвят: оранжев.

Кипарисът е келтският символ на безсмъртието, преобразува жизнената енергия в меланхолия. Неговите представители са силни, мускулести хора, които лесно се адаптират към всякакви обстоятелства и вземат от живота всичко, което той е в състояние да им предложи.

Като цяло са оптимисти, доволни от положението си в обществото, но едновременно с това непременно са увлечени в търсене на пари и признание. Страстни, импулсивни и верни партньори, „кипарисите” не понасят самотата. Родените под това дърво дълго съхраняват младежкия си вид. Като цяло са добре със здравето, рядко заболяват, и то от нещо незначително. Родените през лятото са отлични приятели, с всички сили преследват целите си. Зимните са по-малко последователни.

Топола (4 – 8 февруари; 5 – 13 август)

Главно достойнство: неопределеност.
Щастлив цвят: небесно син.

„Тополите” се отнасят към сферата на медитацията и духовността. Това дърво покровителства хора с обострено чувство за прекрасното, с високи естетически изисквания. На тях не им липсва увереност в себе си, храброст и безразсъдство, когато това е необходимо и ако го изискват обстоятелствата.

Много избирателни натури са, особено в отношенията с приятелите, но са ентусиасти. Притежават художествен талант и големи организационни способности – рядко съчетание. Привлича ги философията, с помощта на която опитват да опознаят себе си. Надеждни хора са, сериозно се отнасят към всяка проблемна ситуация, понякога дори прекаляват в това.

Кедър (9 – 18 февруари; 14 – 23 август)

Главно достойнство: доверие.
Щастлив цвят: тюркоаз.

За келтите кедърът е емблема на религията и изкуството. Човекът кедър притежава екзотична красота, отлично здраве, прекрасно се адаптира към различни ситуации, обича разкоша. Под този знак се раждат доста срамежливи хора, постоянно преживяващи за това какво впечатление правят на околните.

Имат многочислени и разнообразни таланти: инициативни са в бизнеса, оптимисти, умеят бързо да вземат решения. Вярват единствено в настоящата любов. Много са нетърпеливи. Не се успокояват, ако незабавно не получат желаното. Рядката им външна красота често ги прави малко високомерни. Зимните „кедри” са непостоянни в любовта, а летните – по-заинтересовани от кариерата си, отколкото от партньора. Успешно се реализират като ръководители.

Бор (19 – 29 февруари; 24 август – 2 септември)

Главно достойнство: особеност.
Щастлив цвят: пурпурен.

У келтите борът е своеобразен енергиен център, олицетворение на мощните жизнени сили в света на растенията и животните. Неговите „потомци” са любители на веселите компании, сложни и откровени във всички свои прояви. Те наистина няма какво да крият от околните.

Опитват се да направят живота си максимално комфортен, искат много да свият свое семейно гнездо. Родените под този знак се влюбват много лесно, но ако обектът на желанието им се поддаде прекалено бързо, страстта им бързо угасва – те моментално се разочароват от човека. Позитивни, организирани, надеждни, гъвкави и практични. „Боровете” са здрави като желязо. Летните са по-страстни, зимните търсят баланс в работата си. Успяват в качеството си на политически деятели, юристи и предприемачи.

Плачеща върба (1 – 10 март; 3 – 12 септември)

Главно достойнство: меланхолия.
Щастлив цвят: златен.

Олицетворение на конструктивното мислене и магията. Красиви, но меланхолични хора. Честни са, обичат стилните вещи, наслаждават се на комфорта, притежават природна интуиция, мечтаят непрестанно. Привлекателни са за противоположния пол, макар че са капризни, понякога са повечко взискателни.

Ако партньорът им не е готов да се отдаде, страдат от любов. От една страна, в тях се крие душата на запалени туристи, от друга, те могат да бъдат любители изцяло на домашния уют. Домошари. Отличната интуиция ги предразполага към успех в бизнеса, а очарованието и ефектните им външни дадености им помагат да преуспеят като модели или актриси.

Липа (11 – 20 март; 13 – 22 септември)

Главно достойнство: съмнения.
Щастлив цвят: тъмнозелен.

Липата е символ на дружбата. Това са хора, които осъзнават и приемат факта, че съдбата им е предначертала сложен път. Те не обичат да работят напрегнато, макар че леността и безразличието също не са за тях. Надарени са с разнообразни таланти, но невинаги знаят как да ги пуснат в ход и да ги използват.

Родените под защитата на липата са очарователни, многостранни и много практични хора. В състояние са да пренесат в жертва себе си заради приятелите. Техен голям недостатък е фактът, че често си поставят прекалено високи цели. Не им достига реализъм в разсъжденията.

Физически са здрави, макар че заради хипохондрия могат да си приписват различни болежки. Верни са в любовта, но и доста ревниви. Постоянно се нуждаят от подкрепата на приятели и роднини. Могат да преуспеят като учени и предприемачи.

Дъб (21 март)

Главно достойнство: храброст.
Щастлив цвят: плътно червено.

Дъбът е символ на щедростта. Хората, родени под този знак, са надеждни, динамични, силни, независими, практични, упорити и в същото време достатъчно чувствителни натури. Не обичат много промените, предпочитат да съхранят обичайния порядък на живота и стъпват здраво на земята. Като цяло са много здрави.

Могат да бъдат доста привързани, макар да се отличават с известна вятърничевост в юношеството си. Имат много проверени във времето приятели. Могат да действат независимо, мнението им е авторитетно, но като цяло са доста чувствителни. Вродената им целеустременост може да ги доведе до успех в бизнеса или художествената дейност.