Достойнствата на мъжа, които жената цени повече от всичко

Достойнствата на мъжа, които жената цени повече от всичкоМъжът има достойнства, които карат жената да го обича, да му се възхищава, да му бъде вярна и дори да го боготвори. В повечето проучвания и анкети има посочени почти едни и същи специфични страни на мъжа, които дават сили на жената и са предпоставка интимната връзка и любовта да не претърпят крах.

Може да разчита на него за всичко във всеки миг
Надеждният, сигурният приятел и мъж се поставя на първо място от повечето жени и това е достойнство, което те уважават. Е, понякога има малки кавги или словесни престрелки, но те са в реда на нещата.
За жената е важно мъжът да излъчва спокойствие, което говори само за едно – баланс и хладен разум. Дори и за най-дребничките и безсмислени тревоги очакваме да чуем: не се ядосвай за глупости и това ще мине.

Надеждният мъж е винаги до теб, той общува с теб активно, той се интересува и грижи за теб. Сигурността ни в него се дължи и на факта, че му вярваме и не очакваме измами и лъжи или опити да бъдем заменени с друга.
Не се съмняваме, когато работи с часове, а понякога денонощно по важен проект, че използва времето си, за да разговаря с друга или да си пишат съобщения. Или когато сме разделени заради командировки или работа в чужбина, а това е типично за много семейства у нас, да се въртим будни нощем и да се тревожим къде е и с кого.
Да, ние не допускаме и капка съмнение, защото знаем, че можем да разчитаме на него. Стабилният мъж държи на думата си, спазва обещанията, а когато казва обичам те, знаем, че това са думи, които идват от сърцето му. Той е истински.

Има чувство за дълг и отговорност към нас
Отговорността е категория от морала и етиката, някои я смятат за отживелица или твърдят, че едва ли има хора, които се придържат към подобни ценности днес. Пълна измислица на комплексари, лъжа, която е удобна за някои и те я повтарят като мантра. Чувството на дълг кара мъжа да се грижи за нас, когато имаме тежки емоционални и здравословни проблеми.
Как се чувства жената, ако разкаже, че след лекарски преглед има съмнение за начало на тежко заболяване, а мъжът, вместо да разбере сериозността на ситуацията, отминава новината с мълчание. Горката жена, нали! А отговорният мъж веднага ще я приласкае, ще й помогне да преодолее страха, който е обхванал цялото й същество, ще й каже: аз наистина съм до теб, каквото и да се случи в бъдеще.

Покорява с щедрост и великодушие
Великодушният мъж покровителства, той не наранява и не се държи като малко дете, не нанася незаслужени обиди и не обръща внимание на дребни проблеми. Жените често са доста слаби и беззащитни, дори и тези, които са смятани за силни и преуспели искат да са сигурни, че мъжът ще ги защити и опази от лошото в живота. Нима не е великодушен този, който се грижи за старите родители на жена си или отделя време в почивните си дни, за да им помогне в селското стопанство.

Смелостта му ни прави силни
Мъжката смелост, мъжът мачо, не онзи, който само се перчи и хвали, а този, който ще се застъпи за нас – това харесват жените. Истинският мъж, на първо място, е смел и пази любовта на живота си, а после е всичко останало – лекар, инженер, строител, бизнесмен. Ако няма инстинкта да ни защити, да се подложи понякога на удари вместо нас, то загубваме интерес към него.

Оправяне на семейни документи, водене на дела, решаване на финансови въпроси – именно тогава очакваме смелият мъж да се намеси активно, а не да махне с ръка и да каже: оправяй се сама, а после да ни натяква, че не сме разбрали нищо.
Смелият мъж не провокира конфликти, когато сме заедно, не влиза в ненужни спорове в ресторанта, не пие на обществени места до замъгляване на съзнанието, той знае, че може да възникне ситуация, в която трябва да защити своята жена и не я излага на необмислена опасност.

Желае винаги собствената си жена
Неговата, едничката, за нея той дава всичко. Прави всичко, старае се, живее за нея и чрез нея. Това достойнство на мъжа прави жената щастлива и е предпоставка тя да прояви още повече своята нежност и любов. Има мъже, които търсят нова връзка, но, осъзнавайки какво могат да загубят, веднага правят корекция на поведението си. Други пък са толкова объркани, омотават се още повече в грешки и лъжи, че дори не забелязват, че унищожават жената, която наистина ги обича.
А народът го е казал простичко и ясно – да оставиш питомното, за да хванеш дивото. Едва ли е проява на здрав разум.

Сигурно има още мъжки достойнства, които жената цени. Всяка една от нас може да ги допълни.
Съществува истина, която е важна за всички, както за мъжа, така и за жената. Лекомислието в една връзка е най-лошият съветник.
То може да докара до край и най-дългата връзка, да унищожи за броени мигове чувства, за които сме мечтали, които сме чакали или градили с години.

Автор: Ана Дечева