Необходими продукти
500 г кайма
1 настърган лук
6 с. л. галета
100 г настърган кашкавал
черен пипер, червен пипер, кимион
1 ч. л. сода бикарбонат
сол
За пюрето
3 – 4 картофа
2 с. л. масло
1 к. ч. прясно мляко
сол
За соса
3 с. л. доматено пюре
1 чаша вода
мащерка
сол
Начин на приготвяне
Слагаме картофите в тенджера да се сварят. След като омекнат, изцеждаме излишната вода, добавяме маслото, млякото и пасираме.
Отделно подготвяме кюфтетата. Смесваме каймата, настъргания лук, галетата, черния и червения пипер, кимиона и содата. Всичко се разбърква добре и оформяме дънерчета от каймата. Слагаме във фурна, загрята до 180 градуса, да се пекат.
След 20 минути изваждаме тавата от фурната и пълним дънерчетата с картофеното пюре, заливаме с доматения сос и връщаме обратно тавата за още 20 минути.
Изсипваме настъргания кашкавал и доизпичаме до златисто.