Диви животни на сватбата – световният хит

Диви животни на сватбата - световният хитКакви ли не сватби по света може да види човек – всеки народ си има традиции и обичаи, към които се придържа. Ексцентриците обаче винаги са готови с някоя изненада. Оказва се, че сред модните тенденции в последно време са… дивите животни на сватбеното тържество. Тук естествено не става дума за мечката и мечкадарина покрай нея. Това е вече старомодно. Хит са дивите гости. И дружелюбните вършат работа, както се оказва.

Ако се върнем назад във времето, животните и в миналото са присъствали на празниците на човека. Немалко младоженки са сбъдвали детските си мечти да се оженят за принца, возени от гидздава карета с два коня. Други са карали домашния си любимец да донесе между зъбите си до олтара кутийката с двата сватбени пръстена.

Днес на мода е на сватбеното тържество да бъдат канени, да, точно канени, няма грешка, различни екзотични животни – от красивите напъстрени пеперуди до грамаданския слон. Срещу съответното заплащане, разбира се. Затова в много страни по света има брачни агенции, които преотстъпват срещу наем различни животни – по желание на клиента. Особено популярна е тази услуга в САЩ. Животните, разбира се, винаги пристигат на тържеството заедно със съответния специалист, който знае техните привички и потребности. Никой не би желал неприятни изненади, нали?

Популярно е също така въпросните животни да са облечени съобразно изисквания дрес код. Хит например са ламите, които се славят като красиви, величествени и спокойно животни. Те биват обличани дори в смокинги. Поканата към двойка лами за сватба струва в Щатите около 500 долара. Кой от гостите не би желал селфи с такъв екземпляр?
Агенциите отбелязват в последно време повишен интерес към камилите, слоновете, пингвините, маймуните, питоните. Изборът на екзотичен гост, според замисъла на клиента, трябва да подчертае дълбокия смисъл на тържеството, да отразява жизнените интереси на брачната двойка или просто да привнася романтика.

При юдейските церемонии за навършване на пълнолетие например доста често гостите носят със себе си пеперуди. Те символизират раздялата с детството по подобие на превръщането на гъсениците в пеперуди. В индийската култура на почит са слоновете, които символизират успех и благосъстояние. Да поканиш слон на сватба в Лас Вегас струва около 10 000 долара.

Да предложиш ръката и сърцето си е особено личен момент. Ако обаче искаш да присъства още някой, можеш да ползваш специалната услуга Pinguin Proposal – само срещу 349 долара. Срещу тази сума може да ударите коляно очи в очи с любимата в компанията на дузина пингвини на територията на техния аквариум, а кутийката с пръстените да бъде във формата на пингвин.
Разбира се, срещу тези хрумвания винаги има някой. Зоозащитниците например вадят на преден план две възражения: първо, от тяхна гледна точка, това е насилие над животните, и, второ, крие опасности за гостите на тържеството. Между другото, неприятна случка с поканен на сватба слон се разигра през 2010 г. в Индия. Тогава в Ню Делхи слон разби 20 лимузини в опита си да се запознае със слоница от съседно сватбено тържество. Щетите бяха за около 300 000 долара, но за щастие инцидентът се размина без жертви.