Да се поглезим като французойките

Да се поглезим като французойките

Да бъдем стройни, без да сме на диета. Да сме привлекателни, без да съответстваме непременно на наложените идеали за красота. Да сме възхитително, абсолютно уверени в себе си. Да живеем красиво, без да си отказваме в нищо, но знаейки мярката. Да ценим качеството, без да се увличаме прекалено. Като цяло, пример за такива дами са французойките. Повечето от тях умеят да изглеждат и да се чувстват добре, без значение на каква възраст са и с какви килограми.

Дали пък не можем да вземем пример от тях? Може да ни помогне да бъдем по-сигурни в себе си, повече да се харесваме. А това е винаги в плюс.
Вярваме, че ще ви се понрави да не се чувствате виновни за това, че първо се вслушвате към собствените си чувства и желания.
Как да обичаме себе си като французойките:

Опитайте се да разберете какво ви отива най-много.

Французойките са известни по света със стилния си начин на обличане – те знаят какво им подхожда и се стараят да се придържат към този стил, като според собственото си вдъхновение го променят малко – в зависимост от сезона, например.

Практикувайте ритуали, които ви доставят удоволствие

Да се чувстваме добре е точно толкова важно, както и да изглеждаме добре. В този случай помагат различни козметични процедури, масаж и други начини да се погрижим за тялото си. Това не е лукс, а необходимост – отделете част от средствата и от времето си за самата себе си, без значение колко сте претоварени от работа. Всяка жена, която е успяла да направи това, ще ви каже, че си струва.

Не наказвайте тялото си

Подходът „успехът трябва да се изстрада” е напълно непознат за французите. Те предпочитат принципа на удоволствието – ако правите нещо, което ви кара да изглеждате и да се чувствате превъзходно, то явно е полезно за здравето ви! В това число не пропускайте добрия секс…

Приемете се, каквато сте

За много от нас, българските жени, това е едно от най-трудните неща. Възпитани ли сме да не се харесваме, да търсим нещо друго, което нямаме? Забележете, на практика във всяко френско списание ще намерите онези същите непостижими норми и идеали, които ни потискат само с вида си. Но в реалния свят французойките знаят, че щастието не е да се пъхнеш в размер 36 на облеклото, а в способността да се чувстваш добре в собствената си кожа.

Наслаждавайте се на вкусната храна

Да похапнеш вкусно – това винаги е било част от френската култура. Защо трябва да си отказваме това удоволствие? Напълно е възможно да си позволите почти всичко, което искате – по малко и с мярка. Няма французойка, която ще се откаже от хляб, сирене и десерт – но не посяга към тях всеки ден.

Уважавайте тялото си

Повярвате, преяждането може да доведе само до негативни усещания. Иска ви се да хапнете шоколад? Изяжте няколко парченца, но тогава минете днес без сирене и без втората чаша вино. Умереността е по-добра от аскетизма, за който няма място в щастливия живот.

Старайте се да изглеждате максимално добре

Французойките не си позволяват да излязат от къщи несресани или раздърпани. Колкото и да бързат, те тръгват добре облечени и с прилична прическа. Голяма част от тайната да се чувствате добре се крие в това да изглеждате добре – така вие проявявате уважение не само към себе си, но и към околния свят.

Бъдете себе си

Бъдете естествена и поне малко дръзка. Можете да изразите индивидуалността си с някоя дреболия – необикновен пръстен, симпатични ботушки или ярък шал.

Действате с наличното, не чакайте да стигнете идеала

За да изглеждат отлично, французойките не чакат кога ще свалят няколко килограма или кога косата им ще порасне достатъчно. Не чакайте, бъдете ефектна и добре поддържана във всяко състояние. Така ще се научите да изглеждате добре във всяка ситуация, а онези „излишни” килограми просто няма да правят впечатление на никого.

Бъдете естествена

Нали не искате да криете лицето си зад маска? Правилно, не бива. Минимален грим, прилична прическа (не залята с лак, така че едно косъмче да не помръдне), подходящо червило и приятен аромат на парфюм. Това е всичко.

Не позволявайте възрастта да ви лиши от удоволствията на живота

Помислете, в кои други страни жените „на определена възраст” все още се смятат за съблазнителни? Възрастта не е повод да се откажете да изглеждате и да се чувствате добре.

Ето няколко известни французойки, на които възрастта след 40 въобще не е попречила да запазят красотата и привлекателността си: Изабел Юпер, Изабел Аджани, Жулиет Бинош, Инес де ла Фресанж… и това е само началото на списъка.

Радвайте се на дребните неща

Малък вкусен еклер, ново парфюмче, вкусно сирене с бокал леко вино, чаша ароматно кафе на тиха улица или в парка – французойките знаят, че подобни дреболии не са по-малко важни от „големите неща в живота”, за да се чувстват добре.

Наслаждавайте се на живота

Открийте своята страст, кажете „не” на всичко, което е напразно губене на време и продължавайте напред. Съсредоточете се върху нещата, които обичате да правите и нищо не може да ви спре.