Да отпушим енергията на земята у дома според Фън Шуй

Да отпушим енергията на земята у дома според Фън ШуйЕдва ли ще станем по-богати и нахилени ако последваме тази философия, но все пак ако се съобразим с нея, Фън Шуй ще ни помогне да привлечем хармонията и парите у дома. Не е нужно да изхвърлим мебелите си и да хукнем да купуваме нови, а просто с няколко преподреждания може да помогнем на Чи енергията в дома ни да тече по-ясно и силно. Това е енергията на обект, човек или място. Със сигурност не всички детайли от интериора в къщи са на мястото си. В повечето случаи несъзнателно нарушаваме хармонията, която така упорито се опитваме да постигнем. А често в стремежа си да купим най-модерните мебели от мебелната къща, не успяваме да създадем желаната атмосфера у дома. Кои са най-често допусканите грешки според Фън Шуй.

Картина, ваза, диван, цвете, подарено от някого или купено, защото е модерно, но недотам долюбвано от нас, може подсъзнателно да привлича негативната енергия и нарушава хармонията. Източното учение препоръчва да замените модерните, но грозни за вас вещи или произведения на изкуството с нови, които подхождат на вкуса ви. Обградете се с красота – такава каквато вие я усещате и хармонията ще се върне скоро.

Претрупана стая, секция, мебели, украшения, произведения на изкуството или декоративни фигурки, сред които „мечката може да изгуби мечето си” блокира потока на Чи в дома ви. „Новото” ще влезе в живота ви, само ако освободите място за него. Подарете на някого предмети, които не са ви нужни и не ви носят равновесие, дайте за благотворителност, приберете на тавана или просто изхвърлете. На тяхно място постепенно ще започнат да се появяват нови.

Купихте си „оня” сладък моден диван в цвят „пепел от рози” и сега сте щастлива. Да, но защо ви трябваше да го натъпчете догоре с възглавнички? Твърде многото възглавници държат половинката ви далеч от вас според Фън Шуй. А ако спите с всичките тези възглавници, това потушава страстта. Оставете си само две. Така любимият образ ще ви намира по-лесно в леглото, а и любовната енергия ще се отприщи. Скоро. Ако чак толкова много си харесвате изкуствените или сухи цветя, никой няма да дойде у дома ви и да ви ги отмъкне. Но все пак добре е да знаете, че те не само събират прах, но според Фън Шуй са символ и на мъртвата, статична енергия. Заменете ги с истински – стайни растения, купа с плодове, ваза със свежо набрани(купени) цветя.

Още няколко приятелски идеи, съобразени с източната философия:
По възможност не окачвайте картините в една права линия. Ако са еднакви по размери платната – само разчупете подредбата.
Иначе праволинейността отблъсква положителната енергия извън стаята. Разчупването ще ви създаде усещане за движение и ще позволи движението на енергията. По възможност подменете старите снимки или добавете пресни, правни наскоро. Според Фън Шуй новите снимки от щастливите ви мигове, носят усмивка и положителна енергия.

Не е маловажно как изглежда коридора на дома ви. Едва ли да държите всеки ден, прибирайки се у дома да виждате всичкото си налично съдържание на семейния гардероб. А може би просто сте забравили да вдигнете зимните шуби през юли и те, заедно с плажния чадър и шапка, правят лицето на вашето семейно огнище „Мини Капалъ чаршИ”. Според Фън шуй входната врата е „устата на Чи енергията“, през която в дома ви влизат богатството и положителната енергия. Претрупаното с дрехи и предмети антре възпрепятства този процес.

Мъдростта на източните философии е добра сверка на часовника на съвременния човек. Ако той умее да чете правилно. И все пак хармонията са живите елементи – хората, с които живеем, растенията и животинките, които отглеждаме. Флората внася живот в дома ви, а децата и домашните любимци – движение. Живите елементи са тези, които дават смисъл на живота ни и правят ежедневието ни хармонично.