Да държим ли у дома изкуствени цветя

Да държим ли у дома изкуствени цветя

Eнергетиката на растенията влияе върху настроението и здравето, затова трябва да се отнасяме сериозно към избора на цветя за своя дом. Съществуват много поверия, които ще ви помогнат да се прецените струва ли си да украсявате дома си с изкуствени цветя.

Украса на дома

От древни времена растенията са се използвали за украса на дома, да послужат за защита от злото или да подобрят енергетиката на жилището.
Смята се, че изкуствените цветя не бива да се подреждат в дома, тъй като привнасят енергетиката на разруха, самота и болести. Сред изкуствените растения с лоша слава са бръшлянът и тръстиката, които, според поверията, привличат негативното. И нашите баби не са използвали изкуствени цветя – те са предпочитали да украсят дома с изсушени билки, с красиви цветни покривки и рисунки.

В наше време все по-често се срещат красиви изкуствени цветя, които заменят скъпите истински растения, които изискват и грижа. Много хора обаче, както и по-рано, се отказват от подобни украшения, защото смятат, че изкуствените цветя са добра украса само за гробищата.

Всъщност изкуствените цветя могат да предизвикат различни болести, тъй като в тях се натрупват частици прах, които могат да доведат до алергични реакции. Проблем със здравето могат да възникнат и в случай, че украшението е било създадено от некачествен материал.

Има, разбира се, и друга версия, съгласно която изкуствените цветя не носят негативи. Известно е, че те са се използвали от най-древни времена – например, в древния Египет и Китай с тях са се украсявали не само домовете, но и прическите. Неживите цветя се използват също така в църквите и храмовете, особено при големи празници.

Цветя за декорация

Можете да използвате изкуствени цветя за декорация в помещенията, но внимателно. Убедете се, че те не предизвикват у вас неприязън, не ви е неприятно да бъдете с тях в една стая. Езотериците препоръчват да проверим своите усещания в тъмната част от денонощието. Ако през нощта изкуствените цветя не ви влияят неприятно, смело можете да ги оставите в дома си. Струва си да имате предвид, че не е добре да подарявате и да приемате като подарък подобни елементи от интериора.