Chevrolet Corvette заговори с немски акцент

Chevrolet Corvette заговори с немски акцентГерманското инженерингово ателие TIKT създаде на основата на Chevrolet Corvette ZR1 истински звяр с мотор, който съвсем малко не достига до 1000 Hm. Това е първата работа на фирмата в сферата на модернизацията на суперавтомобили.

Базовата версия Corvette ZR1, която се смята за най-мощна от пуснатите на конвейер, е снабдена с 6,2-литров двигател с мощност 640 к. с. В TIKT обаче са убедени, че потенциалът за доразработване на Corvette е неизчерпаем и предлагат вариант за комплексен тунинг на суперавтомобила под названието Triple X.

Моторът е подложен на съвършен ъпгрейд – модифицирани са валовете, пружините на клапаните, главите на блоковете на цилиндрите, управляващата програма и др. Инсталиран е нов мощен охладител и е променено налягането при впръскване на въздух. Всичко това води до увеличаване до 800 к.с. и 910 Нм въртящ момент.

Най-впечатляващото нововъведение е агресивния карбонов аерокит, който включва нови брони, огромно задно крило и прагове за вратите. Отчетени са и аспектите за управляемост – Corvette притежава нови впечатляващи петспицови дискове Zerra Ultralight Evo 2. И второ, окачването е ъпгрейднато до състезателно, вследствие на което клиренсът на суперавтомобила се е намалил с още 50 мм.

Колко ще струва такъв Chevrolet Corvette и въобще смятат ли германските инженери да тиражират своя проект, засега не се съобщава.
Източник