Необходими продукти
1 кг телешки дроб
3 – 4 глави лук
1 ч. ч. бяло вино
1 ч. л. черен пипер
3 с. л. червен пипер
1 връзка магданоз
олио
дафинов лист
3 – 4 скилидки чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне
Измиваме черния дроб и го нарязваме на кубчета.
В дълбок тиган наливаме мазнина, добавяме дробчетата, добре изцедени от водата.
Прибавяме лука, нарязан на едро, и оставяме всичко да къкри на тих огън.
Когато дробчетата леко побелеят, подправяме с червен пипер, сол, чесън, черен пипер и дафинов лист.
Заливаме с виното и оставяме да къкри.
При необходимост доливаме вода, така че дробчетата да се покрият, и задушаваме на тих огън до готовност. Сваляме ястието от котлона и добавяме нарязан магданоз.