Тортата се приготвя с готови блатове, купени от магазина, и крем „Оле” на Доктор Йоткер без варене.
Рецептата е подходяща за домакини, които нямат достатъчно време да пекат блатове и да подготвят сложни кремове.
За по малко от половин час може да измайсторите тази наистина вкусна и ефирна торта.
Необходими продукти
1 опаковка готови блатове – 3 броя
2 опаковки крем „Оле” на Доктор Йоткер без варене – ванилия
400 мл студено прясно мляко
200 мл течна сладкарска сметана – студена
компот от праскови
Начин на приготвяне
Прясното мляко и сметаната изсипваме в дълбока купа или друг подходящ съд, като ги разбъркваме, за да се смесят добре.
Към получената смес добавяме пакетчетата с крем „Оле“ и разбиваме енергично около пет минути. И така кремът ни е напълно готов. Тогава пристъпваме към сглобяване на тортата.
Последователно редим блат, крем и парченца праскови. Ако искате можете да ги нарежете предварително.
След като сме сложили и третия блат, намазваме цялата торта с останалия крем и украсяваме с праскови.
Изчакваме поне шест часа, за да се напоят добре блатовете.
Ако желаете можете да сиропирате с компота, докато редите блатовете един върху друг.
Всичко зависи от това дали плодовете са твърди, ако са меки, ще загубят формата си при допълнителното сиропиране и ще се разкашкат.
Може да украсите и с други плодове, за да се получи един красив и контрастен завършек.
Автор: Надя Цветкова