Българчетата спечелиха второто място на Евровизия

Българчетата спечелиха второто място на Евровизия 10-годишната Крисия и пианистите близнаци Хасан и Ибрахим спечелиха второто място на 12-я годишен детски конкурс на „Евровизия”. Той се проведе в Малта на сцена, изградена в корабостроителницата на няколко километра от столицата Ла Валета специално за голямото състезание. Първото място зае италианецът Виченцо Кантело с песента „Моята първа голяма любов”.
Българчетата се представиха достойно, а Крисия изпя с дълбоко чувство и с прекрасния си глас „Планетата на децата” – една молитва за добро и чисто бъдеще на Земята. Тяхното второ място е най-високата позиция, достигана досега от български деца в конкурса „Евровизия”. Цяла вечер социалните мрежи преливаха от похвали, радост и гордост за невероятния им успех и талант.
Тази година в детската „Евровизия” участваха 16 страни, а девизът на конкурса беше Together (Заедно). Възможно е Италия да стане домакин на конкурса през 2015 г, но това ще зависи от решенията на ръководството на канал RAI, стана ясно на пресконференцията след финала.